Societat 25/02/2022

PIMEM manté el recurs contra la licitació dels centres de salut per "la manca de resposta" de la Conselleria

La patronal proposa meses trimestrals per negociar futurs concursos

ARA Balears
2 min
El president de Pimem, Jordi Mora.

PalmaPIMEM mantindrà el recurs contra la licitació dels nous centres de salut davant la "manca de resposta" per part de la Conselleria de Salut per facilitar que les pime tinguin més facilitats per accedir al concurs, segons ha destacat en un comunicat. La patronal reitera la necessitat de dividir la concessió en lots per accedir a la licitació pública perquè "cap empresa de les Balears s'hi pot presentar" i l'única opció és "anar agafats de la mà d'una empresa de la Península", han criticat.

El president, Jordi Mora, assenyala que "volem que les nostres pime tinguin protagonisme, autonomia i capacitat econòmica per fer i decidir". Així mateix, assegura que "amb lots més petits es genera més competència i, per tant, és positiu per a tothom, però sobretot per a l'Administració, perquè el preu pot ser més baix".

D'altra banda, PIMEM ha proposat a Salut fer una mesa trimestral de contractació pública, no per a aquesta licitació, sinó per a les futures, i "amb l'objectiu de millorar el procés entre l'Administració i l'empresa privada". A més, suggereix que s'hi incloguin també el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i la FELIB.

Per acabar, PIMEM assegura que tenen "voluntat de negociar" i coincideix en el model de concessió pública del Govern, "però per cap motiu es pot acusar la patronal d'endarrerir la posada en marxa dels centres de salut, i menys quan l'Administració ha tardat cinc anys a preparar la licitació".

Cal recordar que, a banda del sector empresarial, els partits del Govern s'han trobat amb l'oposició de tots els grups parlamentaris per aquest contracte. L'Executiu ha explicat en diverses ocasions que ha triat aquesta opció perquè és la més ràpida, i ha insistit que fer licitacions separades no garanteix que guanyin empreses mallorquines.

stats