Societat 01/02/2022

El Govern negocia amb PIMEM millores en la licitació dels nou centres de salut

La patronal s'obre a retirar el recurs si l'acord beneficia les pime

2 min
Patricia Gómez al Parlament, aquest dimarts.

PalmaLa Conselleria de Salut està negociant amb PIMEM millores en les condicions que consten als plens de la licitació dels nou centres de Salut. Així ho ha assegurat la consellera Patricia Gómez al Parlament balear, quan el diputat del grup popular José Manuel Lafuente li ha demanat explicacions per la fórmula escollida per a aquestes noves infraestructures. Lafuente ha defensat que un sol contracte per a la construcció i la gestió "és una decisió política que va en contra de les petites i mitjanes empreses".

Per la seva Patricia Gómez ha argumentat que les empreses illenques poden accedir al contracte a través de la figura d'Unió Temporal d'Empreses i ha assegurat que una condició és que aquestes UTE tinguin la seu fiscal a les Balears. Així mateix, ha argumentat que la licitació conjunta "agilitza" la posada en marxa dels centres de salut i els projectes crearan "entre 800 i 1.100 llocs de feina". A més, ha aclarit que dins el contracte no hi entra l'atenció sanitària.

El diputat d’El Pi Josep Melià també ha criticat el Govern per aquesta qüestió en el ple. En aquest cas, la presidenta Francina Armengol ha recordat que durant el Govern de Francesc Antich ja es va optar per aquesta fórmula per construir deu centres de salut, “i dues de les tres empreses de la UTE eren mallorquines”. A més, Armengol ha assegurat que compleixen la llei de contractes i que fer licitacions petites “no garanteix que les faci una petita o mitjana empresa de la comunitat”.

PIMEM manté el recurs, per ara

El contracte conjunt dels centres sanitaris ha estat envoltat de polèmica des del primer moment. El Govern s'ha trobat amb les crítiques en bloc de tota l'oposició política i per part de PIMEM, que va posar un recurs contra la mesura al Tribunal Administratiu Central. Fonts de la patronal asseguren que encara mantenen el recurs, però s'obren a retirar-lo "si l'acord beneficia les pime".

Cal recordar que els centres de Salut que es construiran són: Bons Aires (Palma), Trencadors (l'Arenal de Llucmajor), Son Ferriol (Palma), Nuredduna (Artà) i Pollença, a més de les unitats bàsiques de Santa Margalida, Consell, Montuïri i Sant Joan.

stats