Política 09/02/2022

L’oposició reclama al Govern fer marxa enrere i licitar individualment els nou centres de salut

La portaveu del PSIB, Pilar Costa, argumenta que "no s'ha paralitzat cap licitació, sinó l'adjudicació"

Miquel Crespí
1 min
Un centre de salut de Palma.

PalmaEls portaveus d'El Pi i Ciutadans, Josep Melià i Patricia Guasp, han anunciat aquest dimecres després de la junta de portaveus que, en la propera sessió de control al Parlament, els dos partits reclamaran explicacions al Govern sobre la licitació d'obra i servei, en bloc, de nou centres de salut a Mallorca, una licitació que s'ha vist suspesa pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) arran d'un recurs interposat per la Federació de la Petita i Mitjana Empresa (PIMEM).

"L'octubre vam advertir l'error de licitar-ho en bloc, i s'està demostrant que endarrereix l'execució dels centres", ha apuntat Melià. El portaveu regionalista ha emfasitzat el fet que, si s'hagués licitat individualment, "hauria estat més àgil i no hi hauria un recurs ni tres mesos aturats esperant la resolució del TACRC".

Per la seva banda, tant Guasp com el portaveu del PP, Antoni Costa, estan "d'acord” que s’hagi admès el recurs de PIMEM. Els dos diputats critiquen que fer-ho en un sol lot "excloïa" les petites i mitjanes empreses; "eren quanties massa exagerades", segons Costa. En aquest punt s’hi ha sumat Melià, declarant que “s’ha de donar participació” a les empreses de Balears i “no afavorir” empreses estatals. 

La portaveu socialista, Pilar Costa, no ha entrat a valorar l'adequació de la licitació en bloc, però sí que ha remarcat que "no s'ha paral·litzat ni suspès" cap licitació, sinó la seva adjudicació. "Desitjam que s'arribi a un acord i els centres es facin com més aviat millor", ha finalitzat.

stats