Societat 15/09/2020

PIMEM qualifica d'error allargar els ERTO només fins al gener

La federació aposta perquè se'n mantingui la vigència un mínim d'un any amb revisions trimestrals

T. Riera
2 min
Jordi Mora, president de la PIMEM./ ISAAC BUJ

PalmaLa Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) creu que és un error allargar els ERTO només fins a final de gener del 2021. L'associació assegura que l'executiu central hauria de fer un esforç per mantenir-ne la vigència un mínim d'un any amb revisions trimestrals. D'aquesta manera dotarien de més estabilitat les empreses i seguretat els treballadors.

Des de la federació defensen que s'apliqui la temporalitat que ha adoptat Alemanya per evitar haver d'anar allargant mesos de manera "improvisada", ja que provoca molta incertesa, sobretot entre les pime.

El president de PIMEM, Jordi Mora, assegura que en aquests moments "el que més necessitam és poder disposar d'uns ERTO durant un temps suficientment llarg per arribar, en el cas de les Balears, a una temporada alta que de moment es presenta molt incerta". Mora creu "s'ha d'arribar amb els ERTO fins als inicis de la recuperació".

Fusió Caixabank-Bankia

La federació també ha valorat la fusió entre CaixaBank i Bankia. La PIMEM vol que la nova entitat retorni el rescat a Bankia per part de les arques de l'Estat. A més, veuen amb preocupació la possibilitat que es produeixin acomiadaments massius de treballadors i també de les prejubilacions.

Jordi Mora assenyala que seria important que "amb el caràcter social que ambdues entitats mantenen amb les seves fundacions corresponents prenguin la decisió d'eludir acomiadaments i prejubilacions i optin per recol·locar aquests empleats a sectors productius".

Per altra banda, PIMEM assegura que "la concentració bancària no ofereix cap avantatge a les pime i els autònoms, ni per a la societat civil", ja que "redueix la competència entre entitats i, per tant, consolida el seu domini en el sector financer".

PIMEM recorda que des de la Plataforma Pimes fa temps que es va avisant que "aquesta concentració del sistema financer forma part de la xacra que suporta el motor productiu del país" i que "cada vegada és més necessari" anar adoptant el model Community Banks, per afavorir la competència i, per tant, aportar un valor afegit a la productivitat".

stats