Pensions
Societat 15/12/2022

Pensionistes de les Balears traslladen a Calvo el rebuig a la reforma de les pensions perquè suposa "una nova retallada"

Pep Juárez, representant de la plataforma: "Ens oposam a una reforma que significarà passar dels 25 anys de període de còmput als 30"

ARA Balears
2 min
El representant de la Coordinadora balear en defensa de les pensions públiques, Pep Juárez, al costat d'altres membres de la plataforma, davant la delegació del govern a les Balears

PalmaLa Coordinadora balear en defensa de les pensions públiques ha traslladat a la delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, les raons que els fan rebutjar la reforma de les pensions perquè suposa "una nova retallada". "Ens oposam a una reforma que significarà passar dels 25 anys de període de còmput als 30, fet que retrotreu la gent als pitjors anys de cotització", ha assenyalat aquest dijous el representant de la plataforma, Pep Juárez, en les declaracions davant de la Delegació del govern espanyol a les Balears recollides per Europa Press.

En aquest sentit, la plataforma s'ha reunit amb Calvo i li ha manifestat els motius de l'oposició a la reforma que prepara el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, per tal que ho traslladi a Madrid.

El representant també ha assenyalat que pretenen fer entendre al govern espanyol que, amb la situació actual de precarietat i pobresa salarial dels joves, "ningú no tindrà tants anys de cotització decent". "Volem que es torni als 15 anys que figuraven abans de la reforma del 2011. No és només cosa de vells, lluitam per les pensions actuals, però també perquè en un futur siguin dignes i es compleixi l'article 50 de la Constitució: pensions dignes i revalorades", ha sentenciat.

Una altra de les sol·licituds de la plataforma és que no s'augmentin els anys cotitzats per tenir dret al 100% a la pensió i que s'elimini la penalització a les pensions anticipades. Juárez també ha mencionat la diferència salarial entre el que cobren la majoria dels homes jubilats i el que cobren les dones jubilades. Per aquest motiu, proposa establir un mínim que elimini aquesta bretxa salarial.

"El 60% dels pensionistes cobren menys de 1.000 euros. Volem que la retribució de les pensions sigui equivalent al salari mínim o al 60% del salari mitjà perquè s'elimini l'escandalosa bretxa que existeix entre homes i dones", ha puntualitzat.

stats