Societat 11/03/2020

Penalva i Subirán no lliuraran voluntàriament els seus mòbils al TSJIB

La defensa del jutge i el fiscal no consideren "correcte" que la Policia Nacional utilitzi o bolqui el contingut dels telèfons dels seus clients

A. Tarragó
2 min
Penalva i Subirán arribant a l'Audiència de Palma.

PalmaL'advocat del jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán ha comunicat aquest dimecres al Tribunal Superior de les Illes Balears que els seus clients no entregaran voluntàriament els mòbils, tal com va sol·licitar el tribunal aquesta setmana. Tot i que "no tenen inconvenient a lliurar" els seus telèfons, es neguen a fer-ho perquè els varen adquirir després dels fets pels quals són investigats, segons explica el lletrat en un document al qual ha tingut accés l'ARA Balears.

Ambdós varen declarar el 6 de febrer a l'Audiència Provincial de les Balears per presumptes delictes de filtració de dades de sumari i de detenció il·legal durant la instrucció que varen dur a terme de la macrocausa de corrupció policial a Palma, el cas Cursach. Ara, si els investigats no entreguen els mòbils, el jutge en podrà demanar la intervenció.

Entre els arguments que defensa el lletrat de Penalva i Subirán, Javier Barinaga, esgrimeix que els mòbils contenen qüestions privades dels seus representats i converses amb ell mateix, les quals "no poden quedar a mercè de terceres parts". A banda d'això, assegura que l'entrega dels telèfons "a la Policia Nacional no es considera correcta", atès que la part que Barinaga defensa de la causa ha "sostingut el procediment incorrecte dels instructors policials".

Finalment, l'advocat afirma que amb aquesta mesura es pretén "ampliar indegudament l'objecte de la instrucció". El requeriment dels mòbils del jutge i el fiscal és una de les diligències d'investigació que varen sol·licitar les acusacions particulars, les quals varen demanar també que s'interrogàs diversos testimonis en relació amb la causa.

Prop d'una cinquantena de persones declararan a l'Audiència Provincial de les Balears entre els dies 29 i 31 de març i 1 i 2 d'abril, entre les quals hi ha advocats que haurien pogut veure irregularitats en la instrucció que varen fer Penalva i Subirán durant el cas Cursach, testimonis protegits, policies locals i la coneguda com a Madame.

stats