VIA CATALANA
Societat 24/09/2013

La Paeria admet la denúncia de la CUP contra el regidor del PP que va comparar la Via Catalana amb ETA

La formació espera que la Comissió de Salvaguarda dels Drets de la Ciutadania es pronunciï sobre les declaracions que va fer Pau Pintó

Acn
1 min
Dietari d'estiu (i 6)

LleidaLa Paeria ha admès a tràmit la denúncia que la CUP de Lleida ha fet a la Comissió de Salvaguarda dels Drets de la Ciutadania contra Pau Pintó, regidor del PP de Lleida. Pintó va comparar la Via Catalana amb ETA, a fi de titllar d'assassins els participants de la cadena humana del passat Onze de Setembre. La CUP creu que aquest òrgan assessor hauria de pronunciar-se sobre les declaracions, que consideren que ataquen directament les normes més bàsiques de respecte i convivència.

La Comissió de Salvaguarda dels Drets de la Ciutadania és un òrgan assessor de la Paeria que treballa per al manteniment de les matèries relacionades amb la Carta de Drets de la Ciutadania. Té la missió de treballar per recollir les vulneracions dels drets i deures que es recullen a la Carta. La comissió està formada per la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, Rosa Ball; Paquita Deltell, Salvador Escudé, Manel Lladonosa, Teresa Minguella i Rafel Pujol.

La CUP recorda que va exigir la renúncia immediata de Pau Pinto i consideren que s'amaga, com altres regidors del seu partit, sota una ''pretesa manipulació del seu compte personal de Facebook''. La CUP vol tolerància zero amb aquests comportaments.

stats