Societat 16/03/2021

La patronal internacional de creuers pressiona Espanya perquè obri els ports als seus vaixells

CLIA alerta el govern espanyol del "risc de pèrdua de posició" davant de països com Itàlia i Grècia

1 min
Un creuer al port de Palma. / E.C.

La patronal internacional de creuers (CLIA) pressiona Espanya perquè obri els ports als seus vaixells, mentre adverteix que ports del Mediterrani oriental i Itàlia estan passant per davant dels de Palma, Barcelona i els de Canàries com a destinació de creuers, un fet que "respon a la prohibició d'escales de creuers internacionals a Espanya d'ençà de l'inici de la pandèmia". Així ho ha anunciat CLIA avui, la mateixa setmana que impera a les Illes la febre per rebre turistes alemanys per Setmana Santa entre grans cadenes hoteleres, touroperadores i companyies aèries.

CLIA ha explicat aquest dimarts que despunta el circuit de creuers que operen al nord d'Europa, a Itàlia des de l'agost de 2020 i a Grècia des del setembre passat, i afegeix que en aquests mercats s'hi han sumat també Croàcia i Malta. Aquests països estan guanyant posicions a Espanya com a destinació de creuers.

"Altres països ens han passat per davant", diu el director de CLIA Espanya, Alfredo Serrano, que recorda que el sector de creuers sempre havia tingut en compte destinacions com Palma, Barcelona i Canàries a l'hora de dissenyar nous itineraris. Ara, diu, companyies que tenien previst que els seus vaixells fessin rutes per Espanya operaran a Israel i al Mediterrani oriental. Aquest canvi d'estratègia propiciarà que les destinacions que competeixen directament amb Espanya en el sector dels creuers augmentin l'oferta de productes, explica.

Així, la patronal fa pressió perquè Espanya obri els ports aviat, ja que considera que encara "som a temps de revertir aquesta situació" i tornar a reclamar "el lloc d'Espanya com a segona destinació de creuers a Europa i el de Barcelona com a primer port europeu".

stats