Mobilitat
Societat 15/06/2023

La patronal dels taxis adverteix que Uber capta clients al carrer, una pràctica que té prohibida

L'associació d'autònoms del taxi de PIMEM ha assenyalat que també "deambulen" i ha insistit que no compleixen els 30 minuts d'antelació en les reserves

ARA Balears
1 min
Un dels cotxes d'Uber que ja circula per Palma aquest dijous.

PalmaEl president de l'associació d'autònoms del taxi de PIMEM, Gabriel Moragues, ha advertit aquest dijous que els conductors d'Uber estan actuant "com a taxistes purs", per exemple, captant clients al carrer, una pràctica que els VTC tenen prohibida, o "deambulant". En aquest sentit, Moragues ha explicat que han detectat casos de conductors de la plataforma que, quan veuen taxis ocupats passant de llarg de clients que estan esperant, s'han aturat a recollir-los.

Segons ha recollit Europa Press, el representant de l'associació també ha assenyalat que el col·lectiu està "a l'espera" dels canvis de govern tant autonòmics com municipals, per començar a exigir actuacions contra aquestes pràctiques. En aquesta línia, Moragues ha expressat que Uber ha aprofitat el moment polític actual per desembarcar a l'illa.

En referència a alguns enfrontaments entre conductors d'Uber i taxistes, Moragues ha assegurat que han estat "únicament conflictes puntuals". D'altra banda, ha insistit en el "frau" que s'està produint en la precontractació dels 30 minuts, i que "no s'està complint".

Per últim, Moragues ha reiterat la confiança del sector en el moment en què es constitueixin els nous governs i s'actuï contra les pràctiques de la companyia, advertint del greuge que suposa per als taxistes "un sector amb tarifes molt regulades".

stats