Societat 18/03/2022

Patricia Gómez admet "molta preocupació" perquè s'hagi tombat la licitació dels centres de salut

El TACRC ha donat la raó a PIMEM i obliga el Govern a reformular la contractació

2 min
Patricia Gómez en una imatge d'arxiu.

Palma"És una decisió que ens preocupa molt a Salut perquè endarrereix una altra vegada la construcció dels nou centres de salut". Així ha valorat aquest dimecres la consellera Patricia Gómez la resolució del Tribunal Administratiu Central sobre la licitació en un sol lot de les infraestructures sanitàries. El TACRC ha donat la raó a PIMEM en considerar que el Govern "no ha justificat amb motivació suficient" la decisió de no dividir el contracte.

Gómez ha criticat el Tribunal perquè "en cap moment valora si el model és correcte o no", sinó que considera que "no s'ha aportat suficient informació sobre el model que no s'ha escollit". "Ens ha resultat sorprenent perquè normalment es demana justificació del model que sí que s'escull", ha valorat la consellera en declaracions a la premsa. A més, ha advertit que "no fer els centres vol dir deixar de crear molts llocs de feina", perquè calcula que per cada milió d'euros se'n creen d'entre 8 i 14.

Gómez no ha volgut avançar com continuarà el procés, però ha assegurat que "estudiaran bé la sentència" i veuran "de quina manera" es pot tirar endavant la construcció. Fonts de l'IB-Salut varen afirmar ahir a l'ARA Balears que no recorreran contra la decisió al Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB). "Tenim l'objectiu de posar aquests centres a la disposició de la població per poder tenir infraestructures modernes i molt més adients a l'època que vivim i a l'increment de la població", ha afegit.

Cal recordar que el TACRC va suspendre la licitació a principi de febrer, després d'admetre el recurs de la Federació. El projecte ha estat polèmic des del primer moment i s'ha trobat amb l'oposició frontal de tots els partits polítics de l'oposició i del teixit empresarial illenc. El projecte preveu la construcció dels centres de salut de Bons Aires, Son Ferriol, Arenal de Llucmajor, Pollença, Artà i unitats bàsiques de Consell, Montuïri, Santa Margalida i Sant Joan.

El Pi exigeix una nova licitació

El Pi ha exigit al Govern una nova licitació i recorda que "ja havia advertit en diverses ocasions" que el contracte en bloc "no tenia la base econòmica ni jurídica perquè perjudicava les empreses de les Illes Balears", han expressat en un comunicat. El portaveu de la formació al Parlament, Josep Melià, ja ha avançat que al proper ple demanarà a la presidenta Francina Armengol "si considera que la resolució demostra que, com vàrem advertir, s'havia de fer per lots, o si encara creu que fer-ho amb una única licitació era el correcte".

stats