Societat 03/12/2021

Llargues coes per vacunar-se a Son Dureta hores abans que entri en vigor el passaport covid

Salut recorda que es poden vacunar en aquest hospital i al Vacubús sense cita prèvia

ARA Balears
2 min
Persones fan coa per rebre la vacuna a Son Dureta.

Vint-i-quatre hores abans de l'entrada en vigor del passaport covid per entrar a establiments amb capacitat de més de 50 persones, s'han produït llargues coes als punts de vacunació. Per això, la Conselleria de Salut i Consum ha insistit que les persones que encara no s'han vacunat poden fer-ho sense cita a Son Dureta, de 08.00 a 19.00 hores, i en el Vacubús de Son Caliu, en horari laboral.

Cal recordar que a partir d'aquest dissabte entra en vigor l'obligatorietat de presentar el Certificat Covid per accedir a la restauració i a l'oci nocturn, així com a la resta de llocs en què s'exigeixi.

Fins avui, a les Balears s'han inoculat 1.770.346 dosis, 1.396.833 de les quals s'han administrat a Mallorca, 146.191 a Menorca, 210.710 a Eivissa i 15.089 a Formentera. En total, 861.867 persones ja han rebut la pauta completa a les Balears, la qual cosa representa més del 83% de la població diana.

Els contagis es disparen 

L'increment de contagis de coronavirus s'accelera a les Illes Balears. En un dia, la Conselleria de Salut n'ha notificat 564 de nous, la xifra més alta des de l'estiu. "Malauradament, la sisena onada progressa adequadament a la Comunitat", ha lamentat la consellera de Salut, Patricia Gómez, en roda de premsa aquest divendres, tot assegurant que hi ha "transmissió comunitària clara i en augment". Gràcies a la immunització de la població, l'impacte en el sistema sanitari "és molt menor" que en altres onades, ha afirmat Gómez. No obstant això, ha anunciat que s'allargarà el contracte de devers un miler de sanitaris per fer front a un possible augment de la pressió hospitalària.

Ara com ara, l'hospital més tensat és el Mateu Orfila, a Menorca, que ja té ocupades cinc de les set unitats de cures intensives destinades a pacients amb covid-19. Davant aquesta situació, l'hospital ha rebaixat a la meitat l'activitat quirúrgica programada. Els altres hospitals públics illencs mantenen, de moment, el 100% de l'activitat. En total, hi ha 89 pacients infectats hospitalitzats a planta i 29 a l'UCI. L'Atenció Primària sí que ha patit un increment de la pressió molt important: en una setmana, han passat de fer el seguiment de 2.874 infectats a 4.169; això són 1.295 casos més.

stats