Societat 11/10/2023

El Parlament demana a l'Estat que augmenti el complement d'insularitat dels funcionaris

Aprovada una PNL de MÉS per Mallorca sobre l'accés a l'habitatge dels treballadors públics

2 min
Habitatges al centre de Palma

PalmaEl Parlament demanarà a l'Estat que augmenti els complements d'insularitat dels funcionaris que venen a les Balears perquè puguin fer front al cost de vida a les Illes. Aquesta mesura forma part de la Proposició no de Llei (PNL) que ha presentat MÉS per Mallorca sobre l'accés a l'habitatge dels treballadors públics. A la proposta també s'insta el govern espanyol a modificar els complements retributius de destinació del personal de serveis generals, sanitari i docent, per garantir l'accés a l'habitatge d'aquells que es canvien d'illa. Aquests dos punts de la PNL els han aprovat tots els grups, excepte Vox, que hi ha votat en contra.

En canvi, hi ha hagut dos punts que s'han rebutjat. D'una banda, la petició que feien els ecosobiranistes de demanar a l'Executiu balear que destinàs els 25,8 milions d'euros de l'expedient de tempteig i retracte dels 88 habitatges de Metrovacesa al Nou Llevant a l'adquisició o construcció d'habitatges en règim de lloguer social per a personal al servei de la CAIB desplaçat a una altra illa. El Partit Popular ha argumentat que aquests doblers no eren de la Conselleria d'Habitatge, sinó de Ports de les Illes Balears i que s'han retornat a aquest organisme. El diputat Ferran Rosa, defensor de la PNL, ha manifestat desconcert per la resposta del PP: "Deu ser més urgent que els doblers tornin a Ports que no que es dediquin a resoldre els problemes d'habitatge". També s'ha rebutjat demanar al govern que declari l'Arxipèlag com a zona tensada.

Finalment, s'ha incorporat una esmena del grup socialista que insta el Govern de les Illes Balears que desenvolupi i impulsi la disposició addicional 4 de l'acabat d'aprovar decret de mesures urgents en matèria d'habitatge a través d'una línia específica per als treballadors públics que s'hagin de desplaçar fora del seu domicili oficial a través de la figura de cohabitatge amb cessió d'ús temporal.

stats