Societat 19/01/2023

El parc fotovoltaic més gran de Menorca ja disposa de l'aprovació de Medi Ambient

Aquest projecte suposa una inversió de 60 milions d'euros

Iván Martín
1 min
Imatge d'un parc fotovoltaic a Menorca.

MAÓLa Comissió Balear de Medi Ambient ha aprovat aquest dijous la declaració d'impacte ambiental favorable del projecte Menorca II, el parc fotovoltaic més gran de l'illa. De 60 MW de potència, la instal·lació ubicada a Maó havia de rebre el vistiplau del Govern abans del 24 de gener, amb l'objectiu de complir amb el termini administratiu i no perdre els drets de connexió a la xarxa que atorga el govern espanyol. De fet, l'Executiu el va declarar projecte industrial estratègic per agilitzar els tràmits.

El director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern, Pep Malagrava, ha destacat a les xarxes socials que l'aprovació "demostra la diligència de totes les institucions", i també ha emfatitzat que Menorca arribarà a una potència de 150 MW abans de finalitzar el 2023.

L'energia que produeixi el parc Menorca II es repartirà entre Binifaell Vell, Son Orfila i la Dragonera, i l'empresa que ho promou, Qualitas, la qual hi invertirà 60 milions d'euros. Menorca té actualment 8MW d'energia renovable, una quantitat que augmentarà significativament gràcies als projectes d'ampliació de Son Salomó, es Mercadal i Son Bou.

stats