Societat 02/10/2015

El Papa demana obrir un judici canònic per abús sexual en una escola de l'Opus Dei a Biscaia

Efe
1 min
El papa Francesc durant el seu discurs al Vaticà / EFE

BarcelonaEl papa Francesc ha demanat que s’obri un judici canònic contra un professor i un col·legi biscaí de l’Opus Dei per un presumpte abús sexual a un alumne de 12 anys, comès ara fa vuit anys.

Els pares del noi van escriure al Papa explicant-li els fets i ell va contestar a la família en una carta datada el desembre del 2014. "Avui mateix envio la documentació a la Congregació per a la Doctrina de la Fe perquè intrueixin el judici canònic a l'educador i al col·legi, però sense molestar el noi", els explica a la vegada que els transmet suport.

El cas es va fer públic el 2013, quan el pare de la víctima va explicar els abusos que havia sofert el seu fill i la falta d’una resposta oportuna per part de l’escola.

En el seu moment la família no va denunciar els fets perquè l’estat anímic del menor li hauria impedit afrontar un procés judicial. És per això que han esperat que el noi fos major d’edat per presentar una querella criminal, que va acompanyada de la carta remesa pel papa Francesc.

stats