Societat 14/02/2023

El papa Francesc nomena Gerard Villalonga nou bisbe de Menorca

Va estudiar a la Universitat Gregoriana de Roma i obtingué el grau de llicenciat en Dret Canònic i un postgrau d'especialització en Jurisprudència

Iván Martín
1 min
Gerard Villalonga, nou bisbe de Menorca.

MAÓEl papa Francesc ha nomenat Gerard Villalonga nou bisbe de Menorca. La Santa Seu ha fet públic el nomenament de Villalonga, que exerceix d'administrador diocesà després del trasllat el març de 2022 de Francesc Conesa a la Diòcesi de Solsona. Cal remarcar que Villalonga ja va ser administrador diocesà de Menorca del 22 de setembre de 2015 al 7 de gener de 2017.

Gerard Villalonga va néixer a Maó el 29 d'abril de 1958. Va estudiar Magisteri a Palma i va treballar en els col·legis Cor de Maria i Antoni Joan. Posteriorment, es va traslladar a Astorga a fer el servei militar i ingressà, a 24 anys, en el seminari diocesà afiliat a la Facultat de Teologia del Nord de l'estat espanyol, amb seu a Burgos. Una vegada finalitzats els estudis en el seminari va obtenir el Batxillerat en Teologia i una llicenciatura en Estudis Eclesiàstics.

D'altra banda, fou ordenat sacerdot a Menorca el 20 de juny de 1987 i entre els anys 1990 i 1993 va cursar els estudis a la Universitat Gregoriana de Roma, on obtingué el grau de llicenciat en Dret Canònic i un postgrau d'especialització en Jurisprudència. El ministeri sacerdotal l'ha desenvolupat a Menorca, sent vicari de la parròquia de Sant Francesc i delegat d'Educació, exercint al mateix temps com a professor d'EGB en el col·legi públic Pere Casasnovas. També va ser rector de Nostra Senyora del Rosari de Ciutadella i Sant Martí del Mercadal. Des de l'any 2011 és vicari general i judicial, càrrec per al qual va ser nomenat el 2015, i des del 2016 és el rector del Santuari del Toro.

stats