Societat 14/10/2019

Palma tindrà el primer espai inclusiu i sensorial al parc de la Riera

L'objectiu principal d'aquest projecte és simular les sensacions que s'experimenten al bosc de Bellver

Ara Balears
2 min
La regidora d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor

PalmaLa regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor; el coordinador general de l'àrea, Luis Sureda, i el tècnic de l'àrea que ha elaborat el projecte, Carlos Planas, han presentat aquest dilluns el projecte de primer parc inclusiu i sensorial de Palma, que s'ubicarà al parc de la Riera, a l'espai que va quedar malmès per un incendi el passat mes de juliol.

L'objectiu principal d'aquest projecte és simular en aquest espai de Palma les sensacions que s'experimenten al bosc de Bellver i crear, a més, el primer parc de Palma que dona resposta a l'accessibilitat universal.

Pastor ha explicat que és el "primer parc inclusiu complet que tindrà Palma" i que crea un espai orgànic. "Una vegada aquest parc quedà inutilitzat per l'incendi, l'alternativa era o bé substituir el que hi havia pel mateix o cercar una alternativa. Apostàrem per una alternativa més àmplia i més inclusiva que s'ha treballat des de l'oficina d'Accessibilitat", ha dit. Pastor ha posat en valor que es crea un espai "de tots i per a tots" que crea un lloc orgànic amb una zona de jocs coberta per una estructura tèxtil que proporciona ombra a les zones infantils. "Molta gent ens diu que als parcs manca ombra, i atenem aquesta petició", ha dit.

La regidora ha explicat que, a més, es crea un lloc de reunió amb una font i bancs que actualment no existia i que està pensat també per poder passar-hi l'estona l'època d'estiu. "Entenem la ciutat des d'una perspectiva més amable, més sostenible i més accessible i era necessari tenir un espai així a Palma", ha dit.

Així, es crearà un espai mitjançant itineraris sensorials que atendrà les diferents discapacitats (física o motora, sensorial, auditiva, visual, intel·lectual i psíquica). Hi haurà un recorregut principal de 2,7 metres amb diferents paviments sensorials i aromàtics, dels quals sorgiran bifurcacions d'1,8 metres d'amplada que seran recorreguts alternatius aromàtics que connectaran amb la cafeteria i el parc.

stats