Palma aspira a tenir una tercera part dels hotels oberts el juliol

Per ara se n'han reactivat cinc, però s'espera que d'aquí a un mes en siguin 25

Palma aspira a tenir una tercera part de la planta hotelera oberta entre els mesos de juny i juliol. Així ho ha dit el president de l'Associació Hotelera de Palma i Cala Major, Javier Vich, durant la reobertura de l'hotel Nixe Palace, que s'ha fet aquest dilluns. "Ara mateix hi ha cinc hotels oberts i les previsions que té l'associació amb vista al juliol és que, dels 75 que hi ha, se n'obrin 25", ha manifestat.

La reobertura de l'hotel Nixe Palace ha suposat la reincorporació d'una desena de treballadors i a mesura que "augmenti l'ocupació s'augmentarà la plantilla", ha afegit el director de l'establiment turístic, Francisco Serrano.

En aquest sentit, el batle de Palma, José Hila, ha destacat la "importància de sortir dels Expedients de Regulació Temporal (ERTO) i la necessitat de "flexibilitzar-los" per tal de "facilitar" la reincorporació dels treballadors.

Així mateix, Hila ha assenyalat que Palma "necessita que els hotels vagin obrint les portes" per tornar a "generar llocs de feina". Pel que fa a la prova pilot que el Govern pretén posar en marxa a mitjan juny, el batle de Palma ha assenyalat "la importància de demostrar als mercats emissors que poden visitar-nos i que Palma és una destinació segura i està preparada".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF