Societat 09/07/2024

Palma incrementaria un 4,6% els habitatges de lloguer si se suprimís l'arrendament turístic

Només el 56,2% de les cases s'utilitzen com a residència per part dels seus propietaris

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaSi se suprimís el negoci del lloguer turístic a Palma, l'oferta de lloguer residencial augmentaria entorn del 4,6%, segons l'observatori del lloguer de la Fundació Lloguer Segur i la Universitat Rei Joan Carles. D'acord amb aquesta anàlisi, que s'ha fet amb dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i la plataforma Airbnb, els habitatges turístics representen l'1% del total que hi ha a Ciutat.

De fet, només el 56,2% dels habitatges de Palma s'utilitzen com a residència per part dels seus propietaris, mentre que un 21,1% s'exploten per a lloguer residencial. Un 15,7% són habitatges no principals, i en aquesta categoria s'hi inclouen les de lloguer turístic.

L'estudi manifesta que el traspàs dels pisos turístics al lloguer residencial podria elevar l'oferta tradicional d'habitatge més d'un 24% en el centre de Madrid; un 20,9%, a Màlaga; i més d'un 10%, a diversos districtes de Barcelona, a més de Sant Sebastià. Ara bé, l'observatori assenyala que aquest increment de l'oferta de lloguer a diverses capitals, com Palma, no seria suficient per solucionar el problema de l'accés a l'habitatge.

En el cas de Palma, els autors de l'anàlisi assenyalen que "existeix una bretxa profunda entre la pressió de la demanda i la manca d'oferta", i que l'alliberament dels habitatges turístics seria "clarament insuficient" per donar resposta a aquest problema.

stats