Economia 14/05/2024

Les immobiliàries alerten que l'oferta d'habitatges es redueix a les Balears

La demanda continua creixent i no hi ha suficients immobles en el mercat per satisfer-la

ARA Balears
1 min
Habitatge en venda a Mallorca

PalmaL'Agrupació Balear de Serveis Immobiliaris (ABSI) ha assegurat que l'oferta d'habitatges s'ha reduït a les Illes Balears en els darrers mesos i ha mostrat preocupació davant les conseqüències que pot tenir aquest fet en un mercat en crisi i amb els problemes actuals d'accés a l'habitatge que es viuen a l'Arxipèlag. A més, han afegit que es tracta tant dels immobles per llogar com per vendre.

Concretament, asseguren que durant el primer trimestre de l'any el 66% de les agències que formen part de l'associació ha registrat un descens en la cartera d'ofertes en comparació amb el mateix període de l'any passat. D'altra banda, asseguren que la demanda continua creixent i que l'oferta és completament insuficient per satisfer-la. Per a les immobiliàries, aquesta situació afecta tant propietaris com compradors-llogaters.

"L'actual escassetat d'habitatges a les Balears és alarmant. La disminució en les transaccions, tant en vendes com en lloguers, crea un mercat immobiliari cada vegada més tensat", ha declarat el president d'ABSI, Fernando Valentín. Davant aquest fet, les immobiliàries de les Illes Balears exigeixen a les autoritats que actuïn i prenguin mesures "urgents" que posin un increment significatiu del mercat de l'habitatge residencial en venda i per llogar. Amb això, l'objectiu fonamental és fer front a la demanda actual.

Pel que fa a les mesures imposades i anunciades pel Govern balear i els consells insulars, l'associació d'immobiliàries illenques reclama un major control i vigilància dels habitatges residencials destinats al lloguer turístic.

"És molt important que s'augmenti el nombre d'inspeccions en habitatges turístics de manera urgent, perquè això tingui un efecte dissuasiu i els propietaris optin per posar les seves propietats en el mercat residencial de venda o lloguer", ha conclòs el president d'ABSI.

stats