Societat 07/09/2021

Palma espera una tardor "dramàtica" pels desnonaments

Només per al setembre es preveuen 48 desallotjaments i s'han de reprogramar els 198 aturats durant la pandèmia

1 min
Imatge d'una concentració per aturar un desnonament a la zona de Corea, a Palma.

PalmaEls desnonaments s'han disparat aquest 2021 a Palma i l'Ajuntament augura una tardor "dramàtica". Així ho ha expressat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, en roda de premsa aquest dimarts. "Només per a aquest setembre, l'Oficina Antidesnonaments té el coneixement de 48 desnonaments de famílies que es podrien trobar al carrer", ha alertat.

A més, està pendent que es reprogramin els 198 que es varen aturar durant la pandèmia pel decret llei que prohibia els llançaments de persones vulnerables. La regidora ha assegurat que el Consistori estarà "a primera línia, a peu de carrer", i ha demanat a les altres administracions "que estiguin al seu costat". En aquesta línia, ha recordat que l'Oficina Antidesnonaments es finança només amb fonts municipals.

Truyol ha assegurat que l'Ajuntament "està tot sol en la lluita contra els desnonaments injustos de persones vulnerables" perquè "no hi ha cap administració que hi estigui intervenint". Així, ha defensat que "cal continuar treballant per incrementar el pressupost de l'Ajuntament per poder fer front a les dinàmiques de desnonaments que vivim a la ciutat, la pressió immobiliària i la dificultat per poder assolir el pagament del preu del lloguer per part de molta població".

Els desnonaments s'han disparat aquest 2021 a Palma: els primers sis mesos de l'any, s'han disparat un 70% respecte del mateix període del 2019. I la situació empitjorarà aquest final d'any precisament perquè s'hi sumaran els aturats pel covid-19. Precisament per impedir aquesta situació, Truyol ha defensat que el govern espanyol hauria d'haver allargat el decret "almenys" fins final d'any.

stats