Societat 14/07/2022

Els pacients covid ocupen menys del 7% dels llits d'UCI de les Illes

Vuit persones han mort a les Balears a causa del covid-19 durant el mes de juliol

ARA Balears
2 min
Una UCI de Son Espases en una imatge d'arxiu.

PalmaLa setena onada del coronavirus està arribant al seu final a les Illes Balears, però Salut encara espera una lleugera remuntada en el nombre de pacients ingressats a causa del virus. Tot i això, la situació a les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals de l'Arxipèlag se situa per sota del 7% i la xifra de pacients ingressats en aquesta zona sanitària manté una tendència a la baixa.

Aquest dijous la Conselleria de Salut de les Illes Balears ha informat que actualment els pacients ingressats a les UCI a causa del coronavirus ocupen només el 6,7% dels llits disponibles. D'aquesta manera, ara són 23 els illencs que requereixen els serveis i les cures de les Unitats de Cures Intensives. Per illes, a Mallorca hi ha 20 pacients covid ingressats a l'UCI, dos a Eivissa i un a Menorca.

Pel que fa a la situació de les plantes dels hospitals de l'Arxipèlag, Salut ha detallat que aquest dijous hi ha 246 pacients ingressats amb el contagi actiu: 182 a Mallorca, 54 a Eivissa i 10 a Menorca. A més, la Conselleria de Salut ha informat que durant el mes de juliol vuit persones han mort a causa del coronavirus, tots residents a Mallorca i Eivissa i majors de 80 anys. D'aquesta manera, des de l'inici de la pandèmia la xifra de defuncions a causa del virus s'eleva fins a 1.444.

Un altre dels punts on s'han encès les alarmes durant aquesta onada són les residències de gent gran. En aquest àmbit el descens del pic de contagis de la setena onada també s'ha vist reflectida i el nombre d'usuaris i treballadors amb el contagi actiu s'ha reduït notablement. Actualment, 54 usuaris són positius, 9 dels quals estan ingressats en algun centre hospitalari de les Balears, i 48 treballadors tenen el contagi actiu (29 a Mallorca, 10 a Eivissa i 9 a Menorca).

Els majors de 80 anys es podran vacunar amb la quarta dosi contra el covid a mitjan setembre

La població major de 80 anys podria rebre la quarta dosi de la vacuna contra el covid, la segona de reforç, a partir de la segona quinzena de setembre. Si l'EMA autoritza la vacuna d'Hipra, aquesta seria una de les administrades, segons ha informat la ministra de Sanitat en una entrevista a RAC1.

Carolina Darias ha assegurat que si l'EMA autoritza aviat la vacuna d'Hipra, adaptada a la variant òmicron, el sistema estarà preparat per començar a administrar-la juntament amb les dosis de Pfizer i Moderna. La ministra ha assegurat que, si fos el cas, posaria l'estat com a referent en la vacunació, tant per l'alt percentatge de població vacunada com per haver elaborat el principi actiu d'un dels vaccins adaptats a les noves variants.

stats