Pimeco, Afedeco, CAEB i PIMEM demanen la dimissió de la regidora Aurora Jhardi

Consideren que la nova ordenança de l'ús cívic penalitza els compradors de venda ambulant en comptes de perseguir les màfies que hi ha darrere 

Les organitzacions Afedeco, Pimeco, CAEB i PIMEM han enviat un comunicat per demanar la dimissió de la regidora de la Funció Pública i tinent de batle, Aurora Jhardi. "Ja n'hi ha prou d'aquesta actitud de tolerància, permissivitat i condescendència i de la desconsideració i engany als comerciants", afirmen, després que el passat dijous es presentàs l'ordenança municipal que regula l'ús cívic dels espais públics i la venda ambulant. Consideren que la veu de Jhardi ha sonat més fort que la resta de les veus de l'equip de govern a l'hora de redactar la nova normativa. 

Els empresaris i comerciants es mostren decebuts perquè l'ordenança no entrarà en vigor fins al setembre, ja que, segons diuen, d'aquesta manera els venedors ambulants podran fer l'agost. 

A més, recriminen que la normativa penalitza els qui compren tant com els qui venen, en comptes de perseguir les màfies que hi ha darrere i oferir solucions socials per a les persones que es dediquen a la venda ambulant. Asseguren també que els diferents cossos policials es passen la pilota un a l'altre i no es fan càrrec de les seves pròpies responsabilitats. 

Finalment, les associacions consideren que l'Administració "no els escolta i que hi ha poca predisposició a posar fi a aquest problema". Per això diuen que es plantegen ocupar els llocs on es fa venda ambulant per exposar ells els seus productes ja que, asseguren, rebrien el mateix tracte que els qui compleixen la normativa i paguen els impostos. 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF