Societat 10/03/2021

Les obres perquè el carrer de Nuredduna de Palma sigui per a vianants començaran al setembre

L'actuació obligarà a desviar les línies 4 ,5 i 16 de l'EMT, que hauran d'incrementar la freqüència per compensar que el recorregut sigui més llarg

2 min
Imatge digital de com quedarà el carrer Nuredduna després de les obres.

Les obres perquè el carrer de Nuredduna sigui zona per a vianants començaran definitivament al setembre i duraran 11 mesos, segons ha anunciat aquest dimecres la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor. L'edil ha detallat que l'àrea de Mobilitat reconfigurarà la circulació de vehicles que passen per la plaça de Francesc García Orell, més coneguda com la plaça de les Columnes, que desviarà la circulació de les línies de l'EMT que passen per Nuredduna.

Pastor ha concretat en una roda de premsa que les línies 4 ,5 i 16 es desviaran pels carrers d'Aragó i Nicolau de Pacs. La 4 i la 16 continuaran el recorregut pel carrer de Francisco Manuel de los Herreros, mentre que la 4 anirà pel carrer de Uetam. La regidora ha admès que el recorregut serà més llarg, però ha afegit que l'EMT haurà d'augmentar la freqüència per no perjudicar el servei.

Inicialment, Cort preveia començar les obres a principi d'enguany, però finalment serà al setembre. L'import serà de 2,6 milions d'euros. Per reduir les molèsties als residents, Pastor ha comentat que les obres no podran durar més d'11 mesos. L'equip de la regidora també ha presentat una recreació en vídeo de l'aspecte final que tindrà el nou carrer de Nuredduna.

Recreació de com serà el carrer Nuredduna sense vehicles

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres la licitació de les obres, el mateix dia que l'entitats veïnal Flipau amb Pere Garau, l'associació de comerciants del mercat de la zona i ARCA han presentat un recurs administratiu perquè s'aturi el projecte. Consideren que la iniciativa no disposa d'un informe de la Comissió de Centre Històric per modificar un espai catalogat com la plaça de les Columnes, segons han criticat en un comunicat. La regidora s'ha limitat a respondre en la roda de premsa dient que tenen dret a fer les accions administratives que considerin.

De fet, no és la primera vegada que les tres entitats critiquen el projecte de Cort. Les organitzacions, que ja varen presentar una campanya que critica els plans del Consistori, afirmen que només actuar en la zona del barri més propera al centre i amb una renda per càpita més alta respecte d'altres zones de Pere Garau provocarà més desigualtats socials.

Un carrer més verd

L'actuació a Nuredduna es farà sobre una superfície de 5.540 metres quadrats, un 25% dels quals tindrà zones enjardinades on se sembraran plantes aromàtiques i 23 arbres, com ara oliveres i garrovers, que se sumaran als 25 plataners existents a la via, segons va explicar Angélica Pastor. Hi instal·laran un sistema de drenatge urbà perquè l'aigua es filtri en el terreny i afavoreixi el creixement de les zones verdes previstes. Això, a més, tindrà un efecte positiu per reduir les illes de calor que es produeixen a les ciutats especialment a l'estiu.

El projecte preveu tancar el túnel que accedeix al carrer i s'eliminaran uns 70 aparcaments. Com a alternativa per als residents, Pastor ha assenyalat que durant l'estiu del 2021 l'Ajuntament recuperarà la gestió de l'aparcament de les Avingudes i s'oferiran algunes places. També es construirà un nou estacionament al carrer del Metge José Darder.

stats