Societat 20/02/2020

El carrer de Nuredduna de Palma serà per a vianants a final del 2021

La conversió es farà entre les Avingudes i la plaça de les Columnes

Kike Oñate
2 min
El carrer Nuredduna de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma preveu que el carrer de Nuredduna, entre les Avingudes i la plaça de les Columnes, sigui per a vianants a final del 2021. La regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha explicat aquest dijous que l'actuació es farà sobre una superfície de 5.540 metres quadrats, un 25% dels quals tindrà zones enjardinades on se sembraran plantes aromàtiques i 23 arbres, com ara oliveres i garrovers, que se sumaran als 25 plataners existents a la via.

El cap del Departament d'Infraestructures i Accessibilitat, Urbano Sánchez Pastor, ha comentat que hi instal·laran un sistema de drenatge urbà perquè l'aigua es filtri en el terreny i afavoreixi el creixement de les zones verdes previstes. Això, a més, tindrà un efecte positiu per reduir les illes de calor que es produeixen a les ciutats especialment a l'estiu.

El projecte preveu tancar el túnel que accedeix al carrer i s'eliminaran uns 70 aparcaments. Com a alternativa per als residents, Pastor ha assenyalat que durant l'estiu del 2021 l'Ajuntament recuperarà la gestió de l'aparcament de les Avingudes i s'oferiran algunes places. També es construirà un nou estacionament al carrer del Metge José Darder.

Les línies de l'EMT que passen pel carrer s'hauran de desviar i el Departament de Mobilitat ja ho està estudiant. El trànsit quedarà totalment prohibit i només hi podran accedir els usuaris dels dos garatges que té el carrer, així com les ambulàncies del Clínic Balear.

Cort disposarà d'un pressupost de tres milions d'euros, que es finançaran a través d'un préstec bancari. La regidora es reunirà el pròxim divendres 28 amb els veïns de la zona per explicar el projecte. Angélica Pastor ha descartat que durant aquesta legislatura es continuï més enllà de la plaça de les Columnes.

stats