Societat 18/02/2020

Nova denúncia per falsificació de documents per part d'infermers aspirants a la borsa de l'IB-Salut

Ja són 38 sanitaris els que reclamen esclarir aquests fets, que podrien ser delictius

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaUn grup de 20 infermers ha presentat una nova denúncia davant la Fiscalia de les Illes Balears per uns fets que poden constituir un "delicte en documents públics". N'assenyalen com a "presumptes responsables un important nombre d'aspirants" a la borsa d'infermeria de l'IB-Salut que haurien presentat "pòsters" –treballs científics de rang inferior a l'article– en els quals no havien participat. Es tracta de la tercera denúncia que es presenta a instàncies judicials amb els mateixos arguments. En la primera varen ser 12 treballadors i treballadores, i en la segona, sis. Així, en total, ja són 38 els sanitaris que reclamen esclarir els fets, que podrien ser delictius.

A la mateixa denúncia a la qual ha tingut accés l'ARA Balears s'assegura que a causa de l'elevat volum "hi ha una evident sospita de frau". També s'especifica que un grup d'infermers de Son Espases ja ha interposat una denúncia similar "pel mateix motiu", com va avançar aquest diari. Posteriorment, altres sanitaris varen acudir a la Fiscalia amb les mateixes queixes.

Davant la primera denúncia, el Servei de Salut de les Illes Balears defensà que és "molt difícil" comprovar l'origen de tots els documents que els treballadors lliuren a la borsa amb la intenció d'obtenir punts. Segons l'IB-Salut, aquesta xifra total pot ascendir al mig milió d'arxius, entre les prop de 4.000 persones que en presenten.

stats