Societat 10/10/2022

Nova arribada de pasteres a les Balears: intercepten dues embarcacions amb 29 migrants

Tots els detinguts són d'origen magrebí i estan en bon estat de salut

ARA BALEARS
1 min
Una pastera, bolcada a la costa d'Eivissa

PalmaNova arribada de pastera a les Illes Balears. Després de l'arribada massiva de migrants de la setmana passada, quan la Guàrdia Civil va detenir 153 persones, aquest dilluns s'han localitzat dues embarcacions més a Mallorca en què navegaven 29 homes.

La delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que 27 dels detinguts són homes i 2 són dones. A més, han detallat que tots els migrants que han arribat aquest matí a l'Arxipèlag són d'origen magrebí i que estan en bon estat de salut.

La primera embarcació ha estat interceptada a les 10.30 h d'aquest dilluns al sud de Cala Figuera i ha estat localitzada pel Sistema de Vigilància Exterior (SIVE). A l'embarcació hi viatjaven 15 migrants, tots homes, i Salvament Marítim en col·laboració amb la Guàrdia Civil ha participat en el rescat i la posterior detenció dels migrants quan s'acostaven a la costa de l'illa.

La segona pastera l'ha localitzat a la costa de Cabrera a les 11.30 h també el Sistema de Vigilància Exterior. En aquesta embarcació hi viatjaven 12 homes i 2 dones que han estat traslladats a Mallorca.

stats