Societat 30/12/2023

Nova arribada de pasteres a les Balears: detenen 73 migrants a Formentera i a Cabrera

Totes les persones són d'origen magrebí i es troben en aparent bon estat de salut

ARA Balears
1 min
Imatge de l'arribada d'una pastera

PalmaNova arribada de pasteres a les Illes Balears. Després que durant aquesta setmana la Guàrdia Civil i Salvament Marítim hagin interceptat quasi 500 persones quan intentaven entrar a l'Arxipèlag en diverses pasteres, aquest divendres han localitzat tres embarcacions més, on viatjaven 73 persones.

La primera pastera ha estat interceptada a les 8.30 h, quan els migrants ja havien arribat a la costa. La Guàrdia Civil ha localitzat i detingut 15 persones d'origen magrebí a la carretera de l'Arenal de Formentera. La segona ha arribat poc després de les 11.30 h i en aquest cas ha estat localitzada a l'illa de Cabrera. A l'embarcació, interceptada a la zona del Burrí (al sud de l'illa), hi viatjaven 15 persones, que han estat detingudes i traslladades a Palma.

Posteriorment, a les 12.15 h, s'ha localitzat una altra pastera també a l'illa de Cabrera. En aquest cas, la Guàrdia Civil ha rebut la col·laboració de Salvament Marítim i ha rescatat 24 persones, que han estat traslladades també a Palma.

Aquest dissabte, la Delegació del Govern a les Illes ha informat que ahir vespre, a les 23.30 h, va arribar una quarta pastera amb 19 persones al sud de Cabrera. Hi va intervenir Salvament Marítim.

Totes les persones interceptades i detingudes aquest divendres són d'origen magrebí i es troben en aparent bon estat de salut.

stats