Societat 19/08/2020

Una nova aplicació localitza els més de 300 forns que fan "Pa d'Aquí" a les Balears

L'objectiu de la plataforma és fomentar el consum de pa tradicional i promocionar els forns i l'ofici dels obradors enfront de l'elaboració industrial

Ara Balears
1 min
Aparador d'un dels forns amb el distintiu "Pa d’Aquí, forn i tradició"

PalmaUna nova aplicació mòbil permet geolocalitzar els més de 300 forns que elaboren "Pa d'Aquí" a les Balears, gràcies al treball conjunt de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears. L'objectiu de la plataforma és apropar el producte autòcton al consumidor i aconseguir fer la competència al pa industrial, segons un comunicat de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius.

La plataforma conté les dades de contacte de cada forn, l'horari de venda i les especialitats de cada establiment. Una altra informació que s'hi pot trobar són les tipologies considerades "tradicionals" de les Balears, que són el pa pagès (blanc o moreno), el pa de xeixa, el llonguet, el panet d'oli, les galletes fortes, les galletes d'oli, el coc, la magraneta i la viena.

L'IDI i l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears han creat el distintiu de qualitat 'Pa d'Aquí. Forn i Tradició', amb el qual es poden identificar els forns i les pastisseries que elaboren part d'aquests productes tradicionals. El principal requisit és tenir un mínim d'un 70% de productes d'elaboració pròpia i que elaborin dues o més varietats considerades típiques de les Illes. De tots els negocis que tenen el distintiu, 235 són a Mallorca, 54 a Menorca, 20 a Eivissa, i 3 a Formentera.

Aquesta campanya se suma a altres accions que han emprès les institucions per impulsar el consum de pa illenc, com la que es va fer durant l'estat d'alarma, quan es varen repartir productes de forn i pastisseria gratuïts per tal que els forners poguessin donar sortida als productes i que els consumidors no haguessin de sortir de casa per trobar els pans tradicionals.

stats