Societat 20/06/2023

El nou equip de Cort manté la festa de l'Orgull LGTBI a Palma

Ben Amics organitza de manera conjunta amb l'Ajuntament de Palma la revetla, que es farà el 28 de juny, després de la manifestació

1 min
La manifestació de l'Orgull d'enguany està convocada per les 18 h, a la plaça de les Tortugues.

PalmaEl canvi de govern a l'Ajuntament de Palma no ha alterat, de moment, els plans de celebració per al dia de l'Orgull LGTBI, que serà el proper dimecres, dia 28 de juny. Segons informen fonts del nou consistori, la implicació municipal continua vigent amb els preparatius de la jornada, que organitza l'entitat Ben Amics.

Jan Gómez, a càrrec de la coordinació de l'associació LGTBI+ de les Balears, assenyala que l'única activitat que tenien previst fer de manera conjunta amb l'Ajuntament era la revetla posterior a la manifestació, que es farà al parc de les Estacions, entre les 20 h i la 1 h. Ara com ara, però, encara queden alguns detalls per fermar, com els relacionats amb el pla d'autoprotecció i de seguretat.

Per resoldre aquestes qüestions, i traslladar les seves preocupacions i peticions, Ben Amics es reunirà amb la nova regidoria competent, encapçalada per Lourdes Roca. La segona tinent de batle del nou equip de Cort, qui s'encarrega de les àrees de Serveis Socials, Educació, Participació Ciutadana, Joventut, Interculturalitat i Igualtat.

Nova edició del Siurell i el Dimoni Rosa

Com ja és tradició, a la revetla Ben Amics entregarà els premis Siurell Rosa i Dimoni Rosa, dirigits a les persones i grups que més o menys ha contribuït a defensar i millorar els drets del col·lectiu. Enguany, els nominats a rebre el Siurell Rosa són l'associació Únics, la companyia de teatre La Permanent, i, de manera simbòlica, tot el col·lectiu trans.

En canvi, els nominats al Dimoni Rosa són l'associació Abogados Cristianos, Rafa Ruiz –batle d'Eivissa en funcions– i el conjunt de diputats i senadors de les Balears que van votar en contra de la llei LGTBI i la trans.

stats