Societat 15/06/2021

Nou debat per avançar en la desescalada a les Balears

Aquest horabaixa es durà a terme la Mesa de Diàleg Social

ARA Balears
2 min
Una cambrera, durant la desescalada de les restriccions a la restauració.

PalmaLa limitació horària de la restauració i la situació o l'obertura de l'oci nocturn són dos dels temes clau que es tractaran aquest horabaixa a la Mesa de Diàleg Social. Després d'una setmana marcada pel final del toc de queda i la llibertat d'aforament en els habitatges, aquest dimarts es podria fer una passa més en la desescalada.

De moment el Govern es manté cautelós a l'hora d'informar, però és possible que es decideixi acabar amb la limitació horària dels bars i restaurants, un fet que fa dies que es demana des de les patronals i els sindicats del sector. Precisament, des de la restauració s'espera que després del Consell de Govern d'aquest divendres les limitacions siguin mínimes i se centrin, sobretot, en l'interior dels establiments.

Aquesta no ha estat l'única petició que s'ha fet els darrers dies per part dels sindicats. Precisament el dimecres passat la CAEB ja va demanar que es permetés l'obertura de l'oci nocturn davant de l'augment de botellades que hi ha hagut després del final del toc de queda. Cal recordar que per ara l'oci nocturn es manté tancat i només poden obrir els locals que tenen llicència de segona activitat amb les mateixes condicions que la restauració. Tot i això, des del Govern ja varen avançar que es farà una prova pilot al Mallorca Live Festival el 25 de juliol.

Tot i això, és important remarcar que el full de ruta plantejat per l'Executiu anava en paral·lel a la reactivació del turisme britànic i el fet que el Regne Unit hagi decidit ajornar el 'dia de la llibertat' del 21 de juny al 19 de juliol per la variant delta, podria ser un element que decantí la balança per no aixecar totes les restriccions per continuar donant la imatge de destinació segura.

A la Mesa de Diàleg Social hi participaran la presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha i representants dels consells insulars, l'Ajuntament de Palma i la FELIB.

El Govern estudia poder fer esdeveniments de 2.500 persones dretes al juliol

La Conselleria de Cultura de les Illes Balears, conjuntament amb la de Salut, es va tornar a reunir amb els promotors culturals aquest dilluns migdia. Un dels temes més destacats que es van posar sobre la taula va ser la més que possible mesura que es podria implantar a partir del mes de juliol: grans esdeveniments de fins a 2.500 persones dretes i amb mascareta, segons van explicar fonts del sector a l'ARA Balears.

stats