Economia 09/06/2021

La CAEB exigeix "actuacions immediates" contra les botellades i l'obertura dels locals d'oci nocturn

La patronal demana una "Llei seca" en la qual es prohibeixi vendre alcohol als supermercats 'low cost' situats en les zones "calentes"

ARA Balears
1 min
Unas botellada a l'Arenal.

PalmaLa CAEB ha tornat a insistir a les autoritats de les Balears que duguin a terme "actuacions immediates" contra les botellades que s'han pogut veure des del final del toc de queda a les Illes, i han demanat que es tornin a obrir els locals d'oci nocturn.

En un comunicat, la patronal ha recordat que mentre els locals de restauració tenen restringits els aforaments, els horaris i les distàncies "sense raonament ni cap fonament sanitari", es poden fer reunions en habitatges sense límit de persones, a qualsevol hora del dia, "mentre que un restaurant no pot servir als seus comensals lliurement". Aquesta situació, asseguren, suposa un "clar perjudici" per al sector i ofereix una imatge "lamentable" de turisme de gatera, "que no fa més que donar motius als emissors turístics estrangers per mantenir les seves restriccions" de cara a la comunitat.

Per això, demanen que es decreti una "Llei seca" que prohibeixi vendre alcohol als supermercats 'low cost' situats en les zones "calentes", com la Platja de Palma, Magaluf i Eivissa. En aquest sentit, remarquen que no es refereixen a les grans cadenes de supermercats, "sinó als establiments que directament només venen alcohol i als venedors ambulants que es transformen en bars mòbils".

A més, la CAEB també reclama que hi hagi més vigilància policial i proposa "establir talaies" a les primeres línies i que hi hagi agents a cada 500 metres per evitar concentracions massives de gent. Des de la patronal asseguren que aquest problema no és només sanitari, sinó que "també ens jugam la nostra imatge en els mercats emissors, la nostra imatge de sostenibilitat, el nostre codi verd".

stats