Societat 06/06/2021

Les botellades de matinada continuen a Palma, però afluixen

La Policia Local n'ha desmantellada una de devers 200 persones entre Sant Magí i la Feixina

ARA Balears
2 min
Turistes fent botellada a la Platja de Palma durant la segona nit sense toc de queda.

PalmaLa Policia Local de Palma ha desmantellat aquest dissabte de matinada, en coordinació amb la Policia Nacional i inspectors del Govern, una botellada de devers 200 persones entre Sant Magí i la Feixina. Els agents també varen desallotjar altres botellades en diversos punts de Ciutat, com ara el parc de la Riera, el carrer del Gremi de Porgadors i la plaça de les Columnes, però amb poca afluència de participants, segons expliquen fonts de l'Àrea de Seguretat Ciutadana de Cort.

El dispositiu policial per evitar aglomeracions a la nit ha continuat per tercera nit consecutiva, després que el Tribunal Suprem anul·làs dijous el toc de queda a les Balears. Els agents varen haver de dispersar gent cap a les 23.30 h a la Platja de Palma, però a partir de les 01.30 h l'afluència va minvar. A més, efectius d'Emaya varen fer tasques de neteja i dispersió de gent a la primera línia de mar.

Cal recordar que durant la matinada de divendres la policia va desmantellar cinc botellades amb centenars de participants a Palma. A la Platja de Palma els agents varen dispersar a mitjanit una gran botellada a la primera línia de mar. Els policies també varen fer batudes per la platja fins a les 6 del matí per dispersar grups de gent reunida. La primera nit sense toc de queda va ser relativament tranquil·la, tot i que la Policia Local va haver de dissoldre una botellada multitudinària a la Platja de Palma.

D'altra banda, la Policia Local d'Eivissa també ha intervingut aquesta matinada per desfer tres botellades, que han suposat que els agents interposin 45 denúncies, segons ha informat l'Ajuntament de Vila en un comunicat aquest diumenge.

La patronal de la restauració, preocupada per les botellades

"La situació és vergonyosa i és un insult per a tota la ciutadania, els treballadors i els empresaris del sector, després de l'esforç titànic que hem fet durant mesos". Així han reaccionat des de la patronal Restauració CAEB a les imatges de les botellades a Palma. "Estam molt preocupats", han dit, i han lamentat que mentre que als restaurants es compleixen les restriccions contra el coronavirus, a la via pública es creen aglomeracions de gent que no respecta cap normativa sanitària.

"El problema no és en els negocis, és a la via pública, als supermercats de baix cost i entre els venedors ambulants, que es transformen en bars mòbils que nodreixen tota la platja de begudes alcohòliques", ha denunciat la patronal en un comunicat. "L'administració té l'oportunitat de demostrar que les Balears són una destinació segura, però per a això cal erradicar totalment les botellades, que són un greu perill sanitari que dona mala imatge i generen tones de residus plàstics que perjudiquen el medi", segons han afirmat les mateixes fonts.

stats