Cultura 14/06/2021

El Govern estudia poder fer esdeveniments de 2.500 persones dretes al juliol

Seria amb mascareta, sense distància de seguretat i a l'espera de com es gestionarien els tests d'antígens

1 min
Concert de la banda mallorquina L.A.

PalmaLa Conselleria de Cultura de les Illes Balears, conjuntament amb la de Salut, s'ha tornat a reunir amb els promotors culturals aquest dilluns migdia. Un dels temes més destacats que s'han posat sobre la taula és la més que possible mesura que es podria implantar a partir del mes de juliol: grans esdeveniments de fins a 2.500 persones dretes i amb mascareta, segons han explicat fonts del sector a l'ARA Balears.

Ara bé, els tests d'antígens són el principal maldecap del Govern amb relació a la celebració d'aquests esdeveniments. La situació sanitària de les Illes segueix una tendència positiva; de fet, el director general de Planificació i Farmàcia del Govern balear, Nacho García, ha donat avui les darreres dades sobre la indiència acumulada a Mallorca a la darrera setmana, amb 14 casos per 100.000 habitants. Una incidència molt baixa que dona esperances al sector cultural per les programacions d'aquest estiu.

Així i tot, de moment l'únic acte multitudinari que es té previst ara per ara és la prova pilot del Mallorca Live Festival dia 25 de juny amb el concert de Sidonie. Ho va anunciar el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, el dimecres 2 de juny, conjuntament amb la prova d'oci nocturn a Eivissa el mateix dia.

Teatres i cinemes amb el grup de compra

Després de molts de mesos només podent seure amb els membres del mateix nucli familiar, el Govern preveuria anunciar en els pròxims dies l'eliminació d'aquesta mesura. A canvi, ara ja estaria permès seure amb els grups de compra d'entrada. A més, les condicions per menjar i beure dins aquests establiments estaria regida per les mesures que hagin de prendre en el sector de l'hostaleria.

stats