Societat 09/08/2018

Només un 9% dels hotels de les Illes Balears ofereixen habitacions accessibles per a turistes amb discapacitat

La Fundació ONCE demana al sector turístic la millora de les seves instal·lacions per atendre aquest col·lectiu

Efe
1 min
Ilunion Hotels ofereix accesibilitat en els seus establiments.

PalmaNomés el 9% dels hotels de les Illes Balears, 21 dels 233 que han estat analitzats, ofereixen habitacions per a turistes amb discapacitat i el 24,4% són aptes per a cadires de rodes, segons un estudi de la Fundació ONCE, que ha exigit aquest dijous al sector turístic de les Balears que millori l'accessibilitat de les seves instal·lacions.

Després d'analitzar l'accessibilitat de 233 hotels, 560 restaurants, 8 oficines de turisme i 15 platges de les illes, l'entitat ha reclamat en un comunicat que es millorin les instal·lacions de la comunitat perquè les persones amb discapacitat puguin accedir plenament als serveis oferts.

En els 560 restaurants analitzats en tres zones diferents, encara que el 42% s'anuncia en pàgines web com aptes per a discapacitats, cap dels empleats compta amb formació per atendre persones amb necessitats especials i només el 25% dels establiments té banys adaptats.

De les quinze platges observades, onze tenen accés per a persones discapacitades, i el 67% té personal format en accessibilitat.

L'estudi indica que els turistes amb discapacitat gasten uns 813 euros de mitjana per persona en els seus darrers viatges realitzats, en canvi, els viatgers sense necessitats en gasten prop de 637 per viatge, la qual cosa suposa un 30% menys.

L'ONCE ha explicat que les empreses i els proveïdors associen la inversió en accessibilitat a solucions dedicades exclusivament a persones amb discapacitat, tot i que beneficien tota la població.

La Fundació ha remarcat que l'accessibilitat i el disseny per a totes les persones són dues de les assignatures "pendents" del sector turístic de la comunitat autònoma.

stats