Societat 11/12/2021

Només el 25% dels illencs vacunats d'entre 60 i 69 anys ha rebut la tercera dosi

Salut reclama als residents a les Balears d'aquesta franja d'edat que es vacunin per frenar l'escalada de contagis

ARA Balears
2 min
Vacunació contra la covid-19

PalmaLa vacunació amb la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus a les Balears continua avançant, però la poca participació dels illencs d'entre 60 i 69 anys ha encès les alarmes de Salut, que els ha reclamat responsabilitat. Segons ha informat la Conselleria de Salut de l'Arxipèlag, només el 25% dels residents a les Balears vacunats amb les dues primeres dosis ha rebut la tercera, una xifra molt per sota de la resta de franges d'edat, que supera el 70%.

Tot i que actualment més de la meitat de la població de l'Arxipèlag que pot rebre aquesta vacuna ja ho ha fet, l'escalada de contagis i la baixa vacunació dels residents nascuts entre el 1952 i 1961 han provocat que Salut hagi reclamat a aquesta franja d'edat que es vacunin "com abans millor" per evitar que la sisena onada provoqui una nova saturació del sistema sanitari de les Balears.

La coordinadora de la campanya de vacunació contra el covid-19, Eugènia Carandell, ha explicat que la xifra de casos positius i d'hospitalitzats entre els majors de 70 anys ha baixat notablement des que han rebut la tercera dosi i ha recordat que el grup d'illencs d'entre 60 i 69 anys tenen un percentatge "molt baix" de terceres dosis administrades i aquest fet "és preocupant". A més, ha recordat que les festes de Nadal i les aglomeracions i reunions socials poden provocar un nou repunt de contagis i casos greus en aquesta franja d'edat.

Carandell ha explicat que els hospitals i centres de salut de l'Arxipèlag tenen capacitat per administrar més de 4.500 vacunes cada dia i ha recordat que tots els illencs de més de 60 anys que ja hagin rebut les dues dosis, o qualsevol persona que encara no s'hagi vacunat, pot reservar cita a través de la web de Bitcita. La coordinadora de la campanya de vacunació contra el covid-19 ha remarcat que la vacunació torna a ser clau per evitar que les festes de Nadal siguin un nou punt d'inflexió i evitar així un nou repunt de la pandèmia.

stats