Societat 01/04/2022

Neixen 60 cries de tauró gatvaire al Palma Aquarium

Els exemplars han nascut en captivitat en el marc del projecte pilot 'Petits taurons', que té com a objectiu recuperar aquesta espècie a les Balears

ARA Balears
1 min
Algunes cries de tauró gatvaire.

PalmaUnes 60 cries de tauró gatvaire han nascut recentment al Palma Aquarium, en el marc de 'Petits taurons', un projecte que cerca recuperar i incrementar la població d'aquesta espècie a l'Arxipèlag. Aquests exemplars tornaran a la mar quan arribin a la mida òptima, que oscil·la entre els 45 i els 55 centímetres, segons ha informat aquest divendres el Govern en una nota de premsa.

A més de les cries, hi ha nou exemplars adults al Palma Aquarium, cinc mascles i quatre femelles, i cinc més al centre d'interpretació del Parc Nacional Maritimoterrestre de l'arxipèlag de Cabrera, dels quals almenys dues són femelles.

Control amb GPS

Durant una visita a les instal·lacions del Palma Aquarium, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha anunciat que el Servei de Protecció d'Espècies farà seguiment, a través de GPS, dels exemplars que tornin a la mar per poder avaluar-ne l'evolució.

El gatvaire és una espècie de tauró pròpia del coral·ligen, una zona ubicada entre els quaranta i vuitanta metres de fondària, i que encara és present a l'aigua de les Balears, especialment a Cabrera, a Formentera i al canal de Menorca.

Ara per ara, aquesta espècie es considera en perill d'extinció en el Llibre vermell dels peixos de les Illes Balears i no està protegida fora de les reserves marines. Els selacis, un grup que inclou rajades i taurons, estan particularment en risc a la Mediterrània, segons ha alertat el Govern. De fet, de les 56 espècies registrades, un 60% estan amenaçades, 17 de les quals estan en perill crític o ja s'han extingit en l'àmbit regional.

stats