Societat 22/09/2020

Neix la primera rajada d'un ou recuperat de pesca accidental a Mallorca

De moment, és a les instal·lacions de criança, on l'alimentaran fins que agafi la mida òptima per alliberar-la

Ara Balears
1 min
Un bussejador gravant una rajada.

PalmaL'Associació Cayume ha anunciat aquest dimarts que ha nascut el primer exemplar de rajada d'un ou recuperat de pesca accidental a Mallorca. El naixement d'aquest primer exemplar, que és una femella de Raja clavata d'11 centímetres de longitud i només vuit grams de pes, es va produir sense problemes el passat 19 de setembre, segons ha informat l'agència Efe a partir d'un comunicat de l'associació.

El moment en què va néixer la varen traslladar a la instal·lació de criança i hi quedarà fins que agafi la mida optima per a la seva alliberació. Així, durant les pròximes setmanes el personal de l'entitat s'encarregarà d'alimentar-la i de controlar-ne el creixement.

Aquest és el primer ou que fa eclosió de les desenes que s'han recuperat aquest estiu en el marc del projecte Eggcase 2020 per a la recuperació d'ous de tauró i rajada, que té l'objectiu de proporcionar una segona oportunitat als ous d'aquestes espècies pescats de manera accidental, per incubar-los i posteriorment alliberar a la mar els exemplars nascuts.

El president de Cayume, Guillem Félix, ha explicat a l'agència Efe la importància que té contribuir en la conservació d'aquests animals perquè la majoria estan en perill. Aquesta associació, que col·labora amb la Confraria de Pescadors del port d'Andratx, s'encarrega de recollir els ous que les embarcacions col·laboradores pesquen de manera accidental durant la seva jornada. En aquests moments l'associació té entre 15 i 20 ous, ha dit.

D'aquesta manera, durant l'estiu han recollit desenes d'ous que s'han mantingut en incubació a les instal·lacions del Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA), sota la supervisió dels tècnics de Cayume.

stats