Els tres casos detectats com a possibles coronavirus a Menorca han donat negatiu

També s'ha descartat que els dos pacients d'Eivissa tinguessin el virus 

Ja no hi ha casos sospitosos de coronavirus a les Balears. Les proves dels tres possibles casos de coronavirus a Menorca han donat negatiu, segons ha confirmat aquest dimecres la Conselleria de Salut del Govern Balear. Les mostres de tres persones que havien estat recentment a Itàlia es varen remetre a l'hospital Son Espases de Palma per ser analitzades.

Les tres persones presentaven símptomes lleus, segons l'àrea de Salut de Menorca. El primer cas sospitós de coronavirus es va registrar durant l'horabaixa del dimarts quan una persona va anar al Canal Salat de Ciutadella amb febre i malestar general. Durant les primeres hores d'aquest dimecres han acudit dues persones a diferents centres mèdics. L'IB-Salut ha activat el protocol d'actuació en els tres casos, I HA aïllat en el domicili les tres persones fins a conèixer el resultat de les proves.

A l'hospital de Son Espases s'han analitzat també les mostres dels dos possibles casos detectats a Eivissa de dues persones que arribades a Eivissa procedents d'Itàlia per saber si es tracta de coronavirus, d'acord amb la informació facilitada per fonts de la Conselleria de Salut. La persona en qüestió s'ha posat en contacte amb el Servei d'Emergències 061 d'Eivissa després de notar símptomes lleus de congestió i secreció nasal. El segon cas també presentava símptomes lleus, amb 37 de febre. Els resultats de les dues proves han donat negatiu segons la Conselleria, que ha demanat respectar la privacitat dels pacients.

Com ens podem protegir del coronavirus?

El coronavirus es transmet per via respiratòria a través de petites gotes de fluids corporals i pel contacte estret amb les secrecions de persones infectades. El període d’incubació de la malaltia és d’entre dos dies i un màxim de 14; per això, les quarantenes són de 14 dies. Els símptomes són tos, mal de coll, febre i sensació de manca d’aire i, en cas que alguna persona els tingui, ho ha de comunicar als serveis sanitaris o bé telefonar al 061. 

Augmenten les cridades al 061 a les Illes per sospites de contagi de coronavirus

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF