Societat 25/02/2020

Augmenten les cridades al 061 a les Illes per sospites de contagi de coronavirus

La majoria dels casos són de residents a l'Arxipèlag que han viatjat a Itàlia els darrers dies

Ara Balears
1 min
Professionals a urgències de la Vall d’Hebron.

PalmaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha assegurat que després de l'arribada del coronavirus a Itàlia, el nombre de cridades al 061 de residents a les Illes que creien que s'havien contagiat ha augmentat significativament, tot i que la majoria són de persones que han estat a Itàlia els darrers dies. La consellera ha subratllat, a més, que l'índex de mortalitat del coronavirus fora de la Xina se situa en un 0,7%, per la qual cosa es tracta d'una malaltia lleu, més lleu encara que la grip.

En els passadissos del Parlament, Gómez ha emès un missatge de tranquil·litat a la població perquè el coronavirus és una malaltia "lleu" en el 80% dels casos, amb un índex de mortalitat "baix" que afecta sobretot les persones grans amb malalties cròniques.

Gómez ha animat la població a posar-se en contacte amb el 061 per resoldre tots els seus dubtes i ha recordat respecte del coronavirus que s'han d'adoptar les mateixes mesures d'higiene que per fer front a la grip.

Aquest dimarts es reuneix a les Balears el comitè d'alertes del coronavirus, mentre que la consellera es desplaçarà a Madrid per assistir avui horabaixa a la Comissió Interministerial sobre el Coronavirus, que estarà presidida pel president del govern, Pedro Sánchez.

stats