Dos casos detectats com a possibles coronavirus a Eivissa han donat negatiu

La conselleria de Salut es troba a l'espera del resultat de les proves dels pacients de Menorca

A l'espera del resultats de les  casos sospitosos de coronavirus a Menorca, han quedat descartat els dos dos possibles casos detectats a Eivissa aquest dimarts, segons han informat des de la conselleria de Salut. En els cinc casos són homes procedents d'Itàlia i han estat ells mateixos que s'han donat l'avís als serveis sanitaris.

A l'hospital de Son Espases s'han analitzat les mostres dels dos possibles casos detectats a Eivissa -el segon cas va ser detectat a darrera hora del dia- que varen ser les recollides dues persones que ha arribat a Eivissa procedents d'Itàlia – segons el Diario de Ibiza el primer cas del qual se va informar un home italià– per saber si es tracta d'un cas de coronavirus, d'acord amb la informació facilitada per fonts de la Conselleria de Salut. Les persona en qüestió s'ha posat en contacte amb el Servei d'Emergències 061 d'Eivissa després de notar símptomes lleus de congestió i secreció nasal. El segon cas, també presentava símpotmes lleis, amb 37 de febre. Els resultats de les dues proves han donat negatiu segons la Conselleria, que ha demanat respectar la privacitat del pacient.

La conselleria es troba actualment a l'espera dels resultats de les porves de tres possibles casos a Menorca. 

Com ens podem protegir del coronavirus?

El coronavirus es transmet per via respiratòria a través de petites gotes de fluids corporals i pel contacte estret amb les secrecions de persones infectades. El període d’incubació de la malaltia és d’entre dos dies i un màxim de 14; per això, les quarantenes són de 14 dies. Els símptomes són tos, mal de coll, febre i sensació de manca d’aire i, en cas que alguna persona els tingui, ho ha de comunicar als serveis sanitaris o bé telefonar al 061. 

Fins ara el país europeu on hi ha més persones infectades per coronavirus és Itàlia, on ja hi ha 276 afectats i set morts.

Augmenten les cridades al 061 a les Illes per sospites de contagi de coronavirus

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF