Societat 05/01/2019

Els municipis hauran de tractar els materials de risc

El pla impulsat pel Govern estableix l’obligatorietat per als municipis de disposar d’un servei de deixalleries per a la recepció i recollida gratuïta dels residus perillosos d’origen domèstic

C. Tudurí
1 min
Els ajuntaments hauran de preveure la recollida de residus perillosos.

PalmaEl pla impulsat pel Govern estableix l’obligatorietat per als municipis de disposar d’un servei de deixalleries per a la recepció i recollida gratuïta dels residus perillosos d’origen domèstic. Sebastià Sansó, director general d’Educació Ambiental, destaca que més de 40 municipis ja han rebut ajudes per tal de millorar-ne el tractament.

La nova normativa establirà que les deixalleries municipals hauran de preveure la recollida de materials tan diversos com pintures, dissolvents, vernissos, plaguicides i àcids i els recipients que els hagin contingut. A més a més, els municipis estaran obligats a garantir el servei de recollida a domicili de certs residus perillosos, ja sigui de manera independent o bé mancomunada.

L’adequació no és senzilla. Per exemple, les obres i l’equipament necessaris per preparar la deixalleria de Campos per a aquestes tasques ha estat de més de 37.500 euros, el 80% dels quals els ha aportat el Govern de les Illes Balears.

Sansó subratlla que és necessari impulsar que els municipis disposin del seu propi programa de tractament de residus, per la qual cosa també s’ofereixen ajudes, que alguns consistoris, com els de Palma i Alcúdia, ja han aprofitat per crear aquests programes propis.

stats