Societat 28/03/2020

Les Balears arriben als 862 casos de coronavirus i sumen 31 morts

En un dia s'han detectat 107 contagis més a les Illes

M. C.
2 min
Moren quatre persones més per coronavirus a les Balears i la xifra ascendeix a 30

PalmaEl Ministeri de Sanitat ha informat que 107 persones més han donat positiu en coronavirus a les Illes Balears, cosa que significa que la xifra total arriba als 862 contagis. Aquesta darrera dada representa un increment diari del 14,1%. Aquesta pujada és el més alta des que es va iniciar la crisi del coronavirus. A més, han informat que ja s'han recuperat un total de 94 persones que havien donat positiu. Així, les altes hospitalàries han crescut un 22% en un dia. El total de positius actius, actualment, és de 737.

D'altra banda, el doctor Javier Arranz, portaveu de comitè de gestió de malalties infeccioses, ha informat que entre aquest divendres i aquest dissabte han mort cinc persones més que havien donat positiu en coronavirus. Així, la xifra total ascendeix a 31 víctimes mortals. A l'hospital de Son Espases ha mort un home de prop de 80 anys que patia una malaltia pulmonar. En el mateix hospital també ha perdut la vida una dona de 42 anys a causa d'una pneumònia causada pel coronavirus.

A l'Hospital de Manacor han finat les altres dues persones. Es tracta d'un home de més de 60 anys amb una malaltia prèvia i una dona de prop de 70 anys amb patologia oncològica. La darrera mort confirmada aquest matí ha estat la d'un home d'edat avançada que tenia patologies prèvies que estava ingressat a l'Hospital General.

Arranz ha explicat durant la roda de premsa que en total hi ha 134 professionals sanitaris que estan contagiats, 130 a Mallorca, 2 a Menorca i 1 a Eivissa. A més, ha destacat que estan fent seguiment actiu a un total 393 professionals sanitaris que han estat en contacte amb persones que havien donat positiu.

Dades estatals

En el conjunt de l'Estat, ja s'han registrat un total de 5.690 víctimes per coronavirus, 832 de les quals en les darreres 24 hores. És la xifra més alta de morts diàries des de l'inici de la pandèmia després del rècord que també es va registrar aquest divendres amb 769 decessos. Pel que fa als contagis, ja n'hi ha 72.248 casos confirmats, 8.189 més que divendres (un augment del 12,8%), segons les noves dades que ha publicat el Ministeri de Sanitat aquest dissabte.

Respecte de les altes totals, ja hi ha 12.285 persones que s'han curat, 2.928 més que ahir. L'altra dada positiva és que el nombre de nous malalts que estan greus a l'UCI s'estanca i fins i tot baixa: en les darreres 24 hores, la xifra ha augmentat amb 410 persones, una dada inferior a la dels darrers dies.

stats