Societat 18/08/2021

Mor el tripulant d'una embarcació atropellat per un ferri d'alta velocitat al port d'Eivissa

Una persona que es trobava a les muralles va telefonar a l'112 després de veure que dues naus xocaven

ARA Balears
2 min
La llanxa Salvamar Acrux de Salvament Marítim.

PalmaUn home de 46 anys que estava dins una embarcació va morir decapitat aquest dimarts a la nit després que el ferri d'alta velocitat Formentera Direct de Baleària –que cobria la ruta Eivissa-Formentera– envestís la seva barca de petites dimensions, segons ha informat Europa Press. A més, un segon tripulant va resultar ferit greu.

Segons ha informat Salvament Marítim, al voltant de les 23.30 h varen rebre l'avís d'una persona que estava a les muralles i que havia vist que les dues naus xocaven. Així mateix, l'altra embarcació implicada també va alertar del succés, a través del canal 16. Immediatament, els pràctics del port, la Guàrdia Civil, la Salvamar Acrux de Salvament Marítim i fins i tot un iot que navegava per la zona varen acudir al seu rescat. Deu minuts després, la llanxa auxiliar del ferri va salvar l'ocupant amb ferides i, mitja hora més tard, el vaixell Salvamar va recuperar de l'aigua el cos sense vida de la víctima, d'origen espanyol.

Salvament Marítim ha insistit que els tripulants compleixin estrictament la normativa per prevenir accidents a alta mar. En aquest sentit, ha recordat que s'ha d'evitar la navegació de naus de petites dimensions en canals marítims denominats angosts, com és el cas del port d'Eivissa.

Després d'aquest succés, efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) es desplaçaran aquest dimecres a la zona de l'accident per recuperar les restes de la nau semirígida atropellada, que va quedar completament destruïda, i el cap de l'ocupant decapitat, que encara no ha aparegut.

Baleària ha informat que les 142 persones (132 passatgers i 10 tripulants) que viatjaven en el Formentera Direct estan totes bé. A més, el capità i la companyia han lamentat la mort de la víctima i han donat el condol a la família. La companyia està col·laborant en la investigació amb les autoritats i les companyies d'assegurances per aclarir les causes del succés.

stats