Societat 26/11/2018

L'Audiència Nacional dona la raó al GOB i desestima el recurs per a la construcció al Molí d'en Regalat

La promotora que preveia construir 18 xalets a la zona havia presentat un recurs contra la modificació del Ministeri que protegia la zona de la illeta

Ara Balears
1 min
El molí d'en Regalat. / GOB

PalmaL'Audiència Nacional ha desestimat el recurs presentat per la promotora que preveia construir 18 xalets a la illeta del Molí d'en Regalat. La zona queda protegida, ja que no s'hi podrà construir a menys de 100 metres. El GOB celebra aquest dimecres la sentència que respon a les seves reivindicacions.

El 22 de juny de 2016 el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va aprovar i va notificar al GOB la resolució definitiva de la modificació de la ribera de la mar i del límit de la zona de servitud de protecció en el tram de la illeta del Molí d'en Regalat. La decisió es dictava en favor de les demandes del GOB, Alternativa per Artà i l'Associació de Veïns de Montferrutx de la Colònia de Sant Pere. Així, el Ministeri va resoldre aprovar la modificació de la zona de servitud a 100 metres, tal com aquestes entitats reivindicaven.

Això no obstant, la promotora va presentar un recurs contra l'aprovació d'aquesta ordre ministerial. El GOB s'hi ha personat i l’Audiència Nacional ha dictat sentència donant la raó a les tesis dels ecologistes.

Més enllà d'aquesta sentència, contra la qual el promotor encara pot presentar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, el GOB explica que "continua apostant per la protecció íntegra de la illeta del Molí d'en Regalat" i anima l'Ajuntament a aprofitar la sentència per valorar les opcions i les fórmules que podrien possibilitar la protecció d'aquest emblemàtic espai.

stats