Mobilitat
Societat 05/01/2023

Mobilitat no preveu cap servei especial de tren per a les cavalcades dels Reis

L'Associació d'Usuaris del Tren lamenta que el Govern "no consideri el transport públic com un servei essencial"

2 min
Tren de Mallorca

PalmaNo es preveu cap servei especial de tren ni per a la vigília ni per al dia de l'Adoració dels Reis d'Orient. Segons fonts de la Conselleria de Mobilitat, "hi ha els trens d'un dia normal i, per tant, les freqüències habituals que cobreixen "a bastament" els trajectes de cada dia laborable". En aquest sentit, han recordat que els horaris especials eren per als dies 24, 25, 31 i primer de gener. Uns serveis especials "del tot insuficients" per a l'Associació d'Usuaris del Tren. Concretament, la matinada de la Nit de Nadal no hi va haver serveis especials nocturns de trens i tampoc d'autobusos interurbans del TIB. Aquesta mateixa situació es repetiria la nit de Cap d'Any.

En aquest sentit, l'Associació d'Usuraris del Tren ha lamentat la situació. "Ja eren insuficients els horaris especials per a les festes de Nadal, pels Reis directament no n'hi ha". L'Associació d'Usuaris critica que des de Mobilitat "no consideren que el transport públic sigui un servei essencial". "Pensen que és un servei d'oci: si el donam, bé, i si no, també", apunten.

Amb tot, l'Associació d'Usuàries i Usuaris del Tren creu que amb aquesta "limitada oferta de serveis" no s’afavoreix que la ciutadania utilitzi el transport públic en aquests dies tan assenyalats. A més, han reclamat que els usuaris puguin disposar d'un servei nocturn de tren i bus interurbà els caps de setmana i vigílies de festius durant tot l'any.

Finalment, des del Govern han assenyalat que al llarg d'aquest dijous hi haurà alteracions dels serveis de bus a causa de les cavalcades als diferents pobles. Els canvis es poden consultar al següent enllaç: avisos.

Minuts abans de començar la Cavalcada dels Reis, l'estació Intermodal de Palma s'ha omplert de passatgers que han s'ha apropat des dels seus pobles a la Ciutat per anar a veure la desfilada dels Reis d'Orient. Contra la previsió de Mobilitat, molta gent ha optat per viatjar en tren un dia assenyalat com la vigília del dia de Reis. "Cada any passa el mateix, però enguany, i per la gratuïtat del servei, pràcticament s'ha duplicat l'ús", assenyala un treballador de Serveis Ferroviaris de Mallorca.

stats