Transport Públic
Societat 29/12/2022

Usuaris de tren lamenten la manca de transport nocturn els dies festius de Nadal

Reclamen que s'estableixi un servei nocturn de tren i bus interurbà els caps de setmana i revetles de festius durant tot l'any

ARA Balears
1 min
Tren a l'Estació Intermodal de Palma

PalmaL'Associació d'Usuàries i Usuaris del Tren ha expressat el seu malestar arran de la manca de transport nocturn els dies assenyalats de Nadal, 24, 25, 31 de desembre i el primer de gener. Segons l'Associació d'Usuaris, es tracta d'una manca de "planificació" per part de la Conselleria de Mobilitat.

Concretament, la matinada de la Nit de Nadal no hi va haver serveis especials nocturns de trens i tampoc d'autobusos interurbans del TIB. Aquesta mateixa situació es repetirà la nit de Cap d'Any.

Pel que fa al servei de trens de matí, lamenten que és "totalment insuficient" per als dies de Nadal i Cap d'Any. "Veim amb incredulitat com el primer tren surt de Palma a sa Pobla a les 08.40 h i cap a Manacor a les 09.10 h". Igualment, els dies 24 i 31 surten de Palma a sa Pobla a les 18.40 h, de Palma a Inca a les 19.40 h i de Palma a Manacor a les 20.10 h.

Amb tot, l'Associació d'Usuàries i Usuaris del Tren creu que amb aquesta "limitada oferta de serveis" no s’afavoreix que la ciutadania utilitzi el transport públic en aquests dies tan assenyalats. A més, han reclamat que els usuaris puguin disposar d'un servei nocturn de tren i bus interurbà els caps de setmana i vigílies de festius durant tot l'any.

stats