Societat 22/06/2019

Milers de mallorquins i catalans desembarquen a Ciutadella per les festes de Sant Joan

La zona del Pla de Ciutadella registra les primeres imatges de joves cometent imprudències

Iván Martín
2 min
El port de Ciutadella viu hores intenses amb l'arribada dels bucs procedents de Mallorca i Barcelona.

CiutadellaEls ports de Maó, i especialment el de Ciutadella, viuen unes hores intenses a causa dels milers de passatgers que no s'han volgut perdre les festes de Sant Joan. Les previsions apunten a l'arribada de 23.000 persones durant tota la setmana, una densitat d'usuaris que aquest dissabte ha quedat escenificada al port de Ciutadella. Els vaixells de Baleària i Trasmediterránea, procedents de Mallorca i Barcelona, registren un aforament complet i milers de joves desembarquen per presenciar la Nit de Festers. Les forces de seguretat han realitzat els rutinaris controls a la recerca de substàncies estupefaents. Per cert, no solament són els joves els qui arriben a Ciutadella, també s'hi han desplaçat el personal de diversos cossos de seguretat i serveis d'emergències per reforçar el contingent previst per a les celebracions.

Cal destacar que Baleària ha reforçat les connexions entre ambdues illes amb el ferri 'Pinar del Río', i juntament amb els serveis del 'Nixe' i el 'Martín i Soler', arribarà a les sis connexions diàries. D'altra banda, Trasmediterránea ha doblat les connexions amb Menorca. El trajecte entre Alcúdia i Ciutadella, que fa el ferri 'Alcántara Dos', oferirà fins dia 25 dues sortides diàries des de cada un dels ports, exceptuant-ne el 24, que s'amplia a tres sortides. A més, s'incorpora a l'operativa el buc 'Volcán de Tinamar' a la línia de Barcelona i Maó i se'n duplica la capacitat de passatgers fins a arribar a 3.300 usuaris per trajecte.

Nit de festa al Pla de Ciutadella

Aquesta matinada ens ha deixat les primeres imatges d'una nit de celebració, però també posa de manifest la perillositat que suposa la ingesta descontrolada d'alcohol. La zona del Pla, situada al port de Ciutadella, és l'espai on es poden localitzar gran part de locals d'oci nocturn. També és l'indret en el qual, tradicionalment, es registren els primers incidents relacionats amb les festes de Sant Joan. Milers de joves omplen el Pla i la proximitat amb l'aigua és un perill afegit. En el vídeo s'observa com un jove es llança a l'aigua en una zona de poca fondària animat per la resta d'assistents.

La Nit de Festers, la gran desconeguda del Sant Joan

Ciutadella cremarà aquesta nit un total de 8 festers. Es tracta de fogueres distribuïdes per diferents ubicacions de la ciutat. Paral·lelament es duran a terme 14 festes a carrers i emplaçaments emblemàtics. La Nit de Festers és una tradició que serveix a bars, restaurants, entitats veïnals i culturals organitzar aquestes trobades, acompanyades de música popular menorquina en directe. L’actuació més esperada és la dels Fru-Frús. Espais com les Voltes, la plaça del Born, el Casino 17 de Gener, la plaça Nova, l’OAR, Calós i la plaça Artrutx són alguns dels escenaris predilectes per viure aquesta nit màgica.

D’altra banda, els cavalls prendran aquest diumenge el relleu en la primera de les dues jornades de màxima intensitat. Així, a les 14 hores arribarà el Primer Toc, a les 18 hores el Caragol del Born i a les 19 hores les Avellanes. Sant Joan de Missa, les Corregudes a la Plaça i el Caragol de Santa Clara completen el gruix d’activitats. Pel que fa a dilluns, a les 10 hores, entrenaments dels Jocs del Pla i, posteriorment, els cavallers tornaran a Santa Clara, es farà la missa de Caixers, i a les 19.30 hores, els Jocs del Pla. Les festes de Sant Joan posaran la cloenda de matinada amb el Darrer Toc.

stats