Societat 07/03/2024

Més de la meitat dels pediatres d'Atenció Primària a les Balears tenen assignats més de 1.000 pacients

La xifra és superior al màxim estipulat pel Ministeri de Sanitat

ARA Balears
1 min
Un pediatre en una consulta amb un infant.

PalmaMés de la meitat dels pediatres d'Atenció Primària a les Balears tenen assignades quotes de més de 1.000 pacients, per damunt del màxim estipulat en el Marc Estratègic d'Atenció Primària establert pel Ministeri de Sanitat i les Comunitats Autònomes, segons ha explicat la doctora Concha Sánchez Pina, presidenta de l'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària (AEPAP), i ha recollit Europa Press. Així es desprèn d'una anàlisi que ha fet l'AEPAP de la situació de Pediatria d'AP en el marc de la presentació del 20è Congrés Nacional d'Actualització en Pediatria d'aquesta societat científica, que ha tingut lloc a Madrid.

També ha analitzat les millores promeses per les comunitats autònomes després de les vagues del 2023 i els acords als quals varen arribar amb els sindicats en 11 casos. A més de constatar que "el compliment dels acords és parcial", també ha tornat a denunciar que la situació és "molt desigual" en funció de l'autonomia.

Les que es troben en més mala situació són, per aquest ordre, les Balears, Catalunya i Madrid, amb més del 50% de pediatres d'Atenció Primària amb una quota superior als 1.000 pacients. D'altra banda, han advertit de l'"escandalosa" situació a Ceuta i a Melilla, on el 95% dels pediatres d'AP tenen assignades quotes de més de 1.000 pacients.

En total, 2.030 pediatres d'AP a l'Estat es troben en aquesta situació, mentre que els que tenen assignats més de 1.500 nins ascendeixen a prop d'un centenar (la majoria, a Catalunya i a Madrid).

stats