A judici

Més informació sobre el crim de Daniel Sancho: Edwin Arrieta va morir degollat segons l'autòpsia

Les "creences religioses" de Sancho fan que la família d'Arrieta no vulgui demanar la pena de mort per al xef espanyol

3 min
Daniel Sancho tenia la intenció de casar-se amb una altra persona a Indonèsia Gent

BarcelonaEls resultats de l'autòpsia fan que el futur de Daniel Sancho sigui encara més negre. Edwin Arrieta va morir degollat. Aquest és el resultat de l'autòpsia de les parts del cos que s'han trobat del cirurgià colombià, tal com ha confirmat a l'agència Efe el número dos de la policia tailandesa, Surachate Hakparn. Amb les proves forenses, l'encarregat de la investigació, també anomenat Big Joke, ha anunciat que ja es podria dir que "el cas està tancat" pel que fa a la investigació. Però no serà fins que arribi la sentència judicial que se sabrà el destí final de Sancho.

"Primer es van barallar. Sancho li va donar un cop de puny, després el doctor va caure i es va picar el cap contra el lavabo, però no va morir en aquell moment, sinó quan Sancho va començar a tallar-li el coll". Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els forenses i que confirmaria la premeditació, l'acarnissament i la traïdoria, penats amb la pena capital a Tailàndia. Tancada la investigació, la policia haurà de preparar l'informe, que s'enviarà aquesta mateixa setmana a la Fiscalia. Llavors hauran de passar entre tres i sis mesos perquè es comenci a celebrar el judici.

Les famílies es pronuncien

Vint són els dies que han calgut per enxampar el presumpte culpable de l'assassinat, reconstruir els fets i practicar les proves forenses de les parts esquarterades el dia 2 d'agost. Ha estat un "cas resolt molt ràpid", assegura Big Joke. Precisament aquesta rapidesa ha fet encara més difícil que tant la família de l'acusat com la de la víctima puguin fer compte del que ha passat. Ara és el torn de la mare de l'assassí confés, Silvia Bronchalo, que, tot i haver-se mantingut en una gran discreció durant tot el tràngol, aquests dies ha viatjat a Tailàndia per visitar el seu fill i ha acceptat fer declaracions a la premsa. "Per mi ha estat molt difícil. Puc comunicar-vos que està força millor, que està tranquil, que l'estan tractant molt bé. A esperar que es resolgui tot", deia amb unes ulleres de sol que li tapaven gran part de la cara.

Pel que fa a la família colombiana, han volgut comunicar a través de l'advocat sevillà Luis Romero, portaveu a Espanya dels Arrieta, que descarten demanar la pena de mort per a Daniel Sancho "per les creences religioses" del xef espanyol. Així i tot, volen que "es faci justícia" amb el compliment de la cadena perpètua en una presó tailandesa. Una voluntat que no coincideix amb la intenció de la família del xef, que volen que compleixi condemna a l'estat espanyol.

Més mentides de Daniel Sancho

La família Sancho havia optat per amagar a l'àvia del xef, Noela Aguirre, que el seu net està acusat d'assassinat, però la mediàtica evolució del cas ha fet que fos impossible viure al marge de l'esdeveniment i, finalment, l'àvia ha estat informada dels fets. Arran d'això, algunes informacions apunten que en els últims temps el jove de 29 anys hauria estat vivint amb la seva àvia. Per tant, s'ha pogut saber que el lloc des d'on gravava els vídeos culinaris que penjava a YouTube no era casa seva, com sempre havia volgut fer creure. El luxós apartament, situat en un dels barris més exclusius de Madrid, era d'un conegut, que li deixava el pis per gravar el contingut per al seu canal Puro Disfrute. La imatge idíl·lica de la vida de Sancho era falsa. De fet, un amic seu, en declaracions a Europa Press, ha definit el xef com "un bon noi fins que t'adones de certes coses”.

stats