Societat 08/05/2023

MÉS-Estimam Palma es compromet a invertir 20 milions d'euros en habitatge públic

La candidata a la batlia, Neus Truyol, estima que la mesura pot fer incrementar en 100 habitatges l'oferta pública actual

ARA Balears
2 min
A hores d'ara hi ha 764 habitatges en el registre de grans tenidors de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge

PalmaMÉS-Estimam Palma ha anunciat aquest dilluns que es compromet a invertir 20 milions d'euros en habitatge públic si governa la propera legislatura a Cort. La candidata a la batlia, Neus Truyol, ha detallat que "aquesta compra es farà de manera distribuïda a diferents barris de la ciutat, amb una atenció especial als barris turistitzats i gentrificats, per tal de potenciar la mescla social". A més, ha estimat que "aquesta inversió podria suposar incrementar en gairebé 100 habitatges l'oferta pública municipal actual".

Tant la candidata com el número dos de la llista per Palma, Miquel Àngel Contreras, han recordat que en els darrers anys ha crescut la construcció d'habitatges de luxe per part del sector privat, la qual cosa agreuja l'accés a l'habitatge als residents amb uns ingressos mitjans i baixos. En aquest sentit, Truyol ha advertit que "la situació de l'habitatge és una emergència," i s'ha compromès a "donar-li una resposta".

Per això, ha insistit, MÉS-Estimam Palma aplicarà "fins a les darreres conseqüències la Llei estatal d'habitatge". Així, pretenen "actuar amb la màxima celeritat possible per abaixar els preus dels lloguers i per fer-los assequibles als ingressos de la majoria de la població". La candidata ha lamentat que "a Palma, avui dia, els pisos més barats estan a 750 euros per 50 m2 amb una habitació. Insostenible per a una persona mileurista o per a una família". Per aquest motiu, Truyol assegura que cal "intervenir el mercat immobiliari per garantir un dret bàsic".

Per la seva banda, Miquel Àngel Contreras ha explicat la feina feta des de l'Ajuntament la darrera legislatura: "Hem reforçat l'Oficina Antidesnonaments, que ha ajudat més de 6.000 famílies. Hem cedit solars a l'Ibavi, que ha construït més de 200 habitatges socials per primera vegada en dècades". A més, ha afegit que s'han "invertit 3,7 milions d'euros a rehabilitar els 389 habitatges socials de propietat municipals, que donen resposta a famílies de baixos ingressos que no poden trobar una casa en el mercat immobiliari".

stats